Ash Ketchum chtěl být tím nejlepším, jak nikdo před ním. Tu zkoušku musel zvládnout sám a trénink byl jeho věcí. Celou zemi prohledal, šel dál a dál. Chtěl Pokémonům rozumět a jejich sílu znát.

A povedlo se mu to všechno? Inu, to necháme na vaše posouzení. Jisté je jen to, že jeho dlouhá, opravdu předlouhá cesta, která začala před 25 lety, se pomalu blíží ke svému konci. Japonská společnost The Pokémon nedávno oznámila, že cesta Ashe a Pikachua bude završena finálními jedenácti epizodami, které se odvysílají v roce 2023. Epizody by tak měly obsahovat nejenom různé a fanoušky oblíbené Pokémony, ale i některé staré známé parťáky, s nimiž Ash zažíval různá dobrodružství, jmenovitě tak půjde o Brocka a Misty, bez kterých bychom si upřímně konec ani nedokázali představit! 

Ale i přestože se s Ashem v roce 2023 rozloučíme, samozřejmě to neznamená, že dáme sbohem i Pokémonům. Anime série bude pokračovat dál, ovšem tentokrát už s jinými protagonisty, kteří se budou jmenovat Liko a Roy. Společně se tak vydají na velkolepou cestu, na které budou prozkoumávat region Paldea.

Výše zmíněná společnost tak nové dobrodružství oznámila skrze video, které si můžete pustit níže. To obsahuje i několik sekvencí z posledních jedenácti epizod, které ze v Japonsku začnou vysílat od 13. 1. 2023. Podaří se ale novým hrdinům úspěšně navázat na Ashův odkaz? To se holt necháme překvapit.

Ash svou anime cestu zahájil v roce 1997, přičemž jeho dobrodružství byla pro mnohé z nás tradičním zpříjemněním sobotního rána. Tak doufejme, že se bude jednat o uspokojivý konec se vším všudy, však si to zaslouží nejenom on a Pikachu, ale i loajální fanoušci. 

V nové sérii bychom se tak měli dočkat nejenom zbrusu nových postav, ale i Pokémonů, kteří jsou zkrátka duší celé série. Ale kdo ví, možná se v ní dočkáme i některých známých tváří.

Jste fanoušky Pokémonů? A chystáte se na finálové díly s Ashem podívat?