Na nedávno ukončené akci CinemaCon 2023 mělo svůj vlastní panel také studio Lionsgate, které se konečně pochlubilo prvním oficiálním trailerem na prequel k Hunger Games s podtitulem Balada o ptácích a hadech. Podívat se na něj můžete výše.

Tentokrát však s žádnými známými tvářemi z předešlých dílů nepočítejte, příběh se totiž bude odehrávat 64 let před události prvního filmu z roku 2012 s Jennifer Lawrence v hlavní roli. Přesto se ale jedné důležité postavy z předchozích titulů dočkáme. Tou bude mladý Coriolanus Snow (Tom Blyth), budoucí prezident Panemu, který bude v příběhu nadcházejícího snímku hrát jednu z hlavních rolí. V době filmu se podíváme do doby, kdy bylo Snowovi 18 let, přičemž ještě ani zdaleka neměl tolik moci. Sám se tak stává poslední nadějí pro svou skomírající linii, kdysi hrdou rodinu, která v poválečném Kapitolu upadla v nemilost.

Desátý ročník Hladových her se ale nezadržitelně blíží. A když k jeho velkému překvapení zjistí, že se má stát mentorem mladé Lucy Gray Baird (Rachel Zagler), uvědomí si, že právě to by mohl být klíč k jeho spáse. V upoutávce také uvidíme Petera Dinklage, který se ujme role muže jménem Casca Highbottom. Jedná se nejenom o děkana Akademie, kterou bude navštěvovat mladý Snow, ale také o člověka, z jehož nápadu a myšlenky vznikly samotné Hladové hry.

Pak tu mám i Violu Davis, která se ujme role Volumnie Gaul, instruktorky Univerzity Kapitolu a především hlavní pořadatelky desátých Hladových her, kolem kterých se bude celý děj točit. Zároveň by se také mělo jednat o hlavní antagonistku celého snímku.

Film bude opět adaptací stejnojmenné předlohy od autorky Suzanne Collins, jež vyšla v roce 2020. Bude návrat do Panemu slavit mezi diváky úspěch? To se necháme překvapit, ovšem jistou nadějí je fakt, že o scénář filmu se postaral Michael Arndt, který napsal také velice slušný druhý filmový díl z původní série s podtitulem Vražedná pomsta (2013). 

O režii filmu se opět postaral Francis Lawrence, který kromě Vražedné pomsty natočil také obě dvě části Síly vzdoru z let 2014 a 2015.

Dále se ve filmu dočkáme herců jako Jerome Lance jako Marcus, splátce z Druhého kraje, Knox Gibson jako Bobbin, splátce z Osmého kraje, Mackenzie Lansing jako Coral, splátkyně ze Čtvrtého kraje, a Ashley Liao a Aamer Husain jako lemensia Dovecote a Felix Ravinstill, mentoři z Jedenáctého kraje.

V traileru se mihne také Jason Schwartzman, který si zahraje moderátora Lucretia 'Luckyho' Flickermana.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 11. 2023.