Bestsellerový americký spisovatel Rick Riordan se opět vrací na český knižní trh s pátým a zároveň posledním dílem urban fantasy série Apollónův pád. Nový román s podtitulem Neronova pevnost prověří boha Apollóna v poslední zkoušce, jejíž úspěšné splnění by ho mohlo vrátit zpět mezi ostatní bohy na Olymp.

Přečtěte si také: Apollónův pád 4: Tyranova hrobka míří na Slovensko

Rick Riordan patří mezi nejúspěšnější urban fantasy spisovatele současnosti. Každá jeho série vyniká jedním prvkem. Tím je zapojení řecké mytologie a bohů do současné americké společnosti. Tento skvělý Riordanův nápad dal vzniknout úspěšným sériím jako Bohové Olympu či Percy Jackson. Druhá zmiňovaná knižní série se dokonce dočkala dvou celovečerních filmů, které adaptovaly první a druhou knihu. Avšak ani jeden z filmových adaptací nedopadl příliš dobře.

Série Apollónův pád opět spojuje americkou současnost se starou řeckou mytologií. Hlavním hrdinou této série je potrestaný bůh slunce Apollón, který je svržen v těle 16letého kluka do New Yorku bez svých božských schopností. Jeho úkolem je zjistit, jaká chyba vedla k jeho svržení a jak se dostat zpět na Olymp.

Jak jsme již zmiňovali v úvodu, pátý román s podtitulem Neronova pěst přináší úplné finále celé série. Apollón v těle ubohého puberťáka Lestera Papadopoulose se konečně ocitl na konci své cesty zpět na Olymp. „Polobožští přátelé z Tábora Jupiter mu právě pomohli přežít řadu strašlivých útoků a nyní bývalý bůh se svou polobožskou velitelkou Meg musejí poslechnout proroctví, které odhalila harpyje Ella.“ Na Lestera však čeká ještě poslední zkouška, jež proběhne v Neronově pevnosti v New Yorku. Dokáže v ní Apollón uspět? Nalezne v ní konečně svoje rozhřešení?

To se dozvíte v posledním románu ze série Apollónův pád s podtitulem Neronova pevnost. Nakladatelství Fragment by mělo českou verzi s překladem od Dany Chodilové vydat již 18. března/marce 2021. K dostání bude v pevných deskách na eshopech všech větších knihkupectvích.