Legendární George Miller má stále plné ruce práce s tvorbou prequelu na svého posledního Šíleného Maxe, který ponese název Furiosa. Ten se zaměří na stejnojmennou drsňáckou hrdinku, kterou v původním filmu z roku 2015 ztvárnila Charlize Theron. V chystaném postapokalyptickém prequelu však postavu ztvární Anya Talor-Joy, která nedávno konečně dotočila všechny své scény, tudíž hlavní část produkce už má za sebou. A jelikož hraje hlavní postavu, je to dobrý náznak toho, že celé natáčení se chýlí ke konci.

Mladá herečka se s touto novinou pochlubila na svém Instagramu, kde ve svém příspěvku nejenom poděkovala filmovému štábu za podporu, ale také projevila velkou radost z toho, že mohla být součástí takového projektu. Na samotný příspěvek se můžete podívat níže.

Ještě v srpnu se produkce potýkala s problémy na place poté, co Miller chytil koronavirus, ale zdá se, že od té doby se vše vrátilo do starých kolejí, přičemž s plánovaným datem premiéry se snad hýbat nebude. Tedy doufejme, film stále ještě čekají útrapy postprodukce. Co se týče samotného příběhu, tak se můžeme těšit na přítomnost nejenom Furiosy, ale také mladšího Immortan Joea, který byl hlavním záporákem ve Zběsilé cestě.

V prequelu však otěže primárního padoucha patrně převezme Chris Hemsworth, který si zahraje Dementa (ano, takhle se to skloňuje), vůdce mocného motorkářského gangu, který Furiosu unese z jejího domova ze Zeleného místa Mnoha Matek. Následně se ale Joe a Dementus dostanou do krvavé války, přičemž Furiosa samozřejmě uvízne v jejím středu. 

Údajně by se ve filmu měli objevit ještě další staří známí z předchozího dílu, ovšem o tom zatím žádné další informace nemáme. Režii a scénář si opět vzal pod palec George Miller, na scénáři mu však ještě pomáhal jeho dlouholetý spolupracovník Nick Lathouris.

Počítejte ale s dlouhým čekáním, původně jsme se měli snímku dočkat už v roce 2023, nicméně minulý podzim přišla informace, že premiéra se posouvá téměř o celý rok.

Oficiální premiéra je tak stanovená na 23. 5. 2024.