Mezi nejstarší hrdiny kinematografie určitě patří i šarmantní a udatný Zorro mstitel, kterého napříč lety ztvárňovala celá řada herců. Pro mnohé z nás je ale jeho nejvíce ikonickým představitelem Antonio Banderas, který si maskovaného šermíře zahrál ve snímku Zorro: Tajemná tvář z roku 1998 od Martina Campbella. Banderas se k roli dostal díky svému dobrému příteli a spolupracovníkovi Robertu Rodriguezovi. Původně to totiž měl být právě Rodriguez, který měl známý snímek natočit, nakonec ale od projektu vycouval. V roce 2005 se herec k roli opět vrátil ve snímku Legenda o Zorrovi, ovšem ten už byl kritiky a diváky přijat mnohem chladněji.

To však bylo naposledy, co jsme Banderase jako slavného filmového ochránce utlačovaných viděli. Otázkou tak bylo, zda by se k roli chtěl někdy vrátit. 

Inu, zdá se, že ano! V nedávném rozhovoru pro ComicBook.com Antonio Banderas prohlásil, že by si roli Zorra rád zopakoval. Zároveň ale také uvedl, že by v případném dalším filmu rád předal štafetu někomu jinému. Vlastně stejně jako to udělal Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins) ve výše zmíněném filmu z roku 1998. Banderas už dokonce také ví, komu by svou slavnou roli nejraději přenechal:

,,Tom Holland. Pracoval jsem s ním na Uncharted, má v sobě strašně energie, je zábavný a má zkrátka jiskru.“

Slavný představitel MCU Spider-Mana ovšem momentálně patří mezi nejžádanější herce současnosti, ale kdo ví, třeba mu jednoho dne kvůli roli někdo zavolá. Zajímavé také je, že Banderas v roce 2012 mluvil s Quentinem Tarantinem o tom, zda by se do role nemohl vrátit v nějakém crossoveru mezi Zorrem a Djangem, ale k ničemu takovému nakonec nedošlo. 

Zorro se k nám však v budoucnu patrně vrátí, akorát tedy v trochu jiném kabátku. Stále by totiž měl být v přípravě televizní seriál, kde se role slavného hrdiny tentokrát ujme žena.

O samotném příběhu zatím jenom víme to, že bude vyprávět o mladé dívce z Jižní Ameriky, která se vydá na cestu za odpověďmi o tom, kdo stojí za vraždou jejího otce. V rámci své cesty se následně stane členkou tajemné společnosti, kde začne používat přezdívku Zorro. Na další informace si ale budeme muset počkat.