Dobré ráno, poledne, odpoledne, či večer podle toho, kdy si tyto zprávy čtete. Máme pro vás další jednohubky z knižního světa. Tak se pohodlně usaďte a dejte se do čtení, zprávy jsou totiž velmi zajímavé.

NOVÝ ALGOR DOSTAL OBÁLKU A ANOTACI

Vzpomínáte si na náš článek o Janu Hlávkovi a jeho scifi Algor? Ten vzkazoval svým fanouškům, že čtvrtý díl space opery Algor nebude moci vyjít v plánovaném červnu/júni, ale budou se snažit přijít s knihou aspoň do konce roku.

Nemuseli jsme ani moc dlouho čekat a dostali jsme přímo pod nos plánovanou obálku a anotaci čtvrtého dílu Algoru. Jan Hlávka informoval na svém blogu, že čtvrtý díl s podtitulem Chlad Chiméry se již nachází ve fázi jazykové korektury. Autor však stále nechce slibovat datum vydání, to se nejspíše dozvíme těsně před uvedením. Pro čtenáře knihy vkládáme autorovu anotaci:

"Císařské skříně ukrývají různé kostlivce. Viktorie odhaluje další tajemství svého muže, i nejzáhadnějšího místa algorské říše: Mrtvé díry. V rukou císaře končí také sestry Vanbergovy a Darren Iverson. Nad jejich budoucností visí velký otazník.

Na Viridianu se král Talminis utápí ve výčitkách, zatímco ředitel tajné služby Michail Petrov hledá odpovědi v historii vlastní rodiny. Nepřítel, po kterém pátrá, je však mnohem blíže, než tuší.

Navzdory hrozící menabaranské invazi přilétá na Newell svérázný profesor, odhodlaný dokončit stůj co stůj svůj tajemný výzkum. Také poslední člen oddílu S-19 se zde ukrývá po nezdařené akci, jenže zůstat nenápadný je čím dál těžší. Avriana Danna naopak dělí poslední krůček od neomezené moci a k jejímu dosažení je menabaranský premiér schopný všeho.

Každý něco skrývá. Každý má svůj plán. Mnozí se honí za přízraky, ale některé Chiméry je lepší nenajít."

KNÍŽKY JSOU ZACHRÁNĚNY

Kampaň na Startovači s názvem Linka 451 aneb Zachraňte knížky! se po prodloužení o pár dní blíží do naprostého finiše. V období psaní článku vybrali neskutečných 2 610 948 Kč a procentuálně je to tedy vystřeluje na nejúspěšnější projekt na Startovači, který kdy byl.

K překonání 2,5 milionu ještě autoři připravili pár informací o kampani. Nejvíce balíčků prodalo nakladatelství CREW. Nejlepším starterém se stal nejmenovaný muž, který zakoupil neskutečných 22 balíčků. Malinkatému nakladatelství Gnóm se podařilo vyprodat naprosto všechny knihy, co měli na skladě. Musíme říci, že z úspěchu kampaně máme opravdu radost.

KOMIKSY OD COMICS CENTRA ZDARMA A ČESKY

Český komiksový vydavatel Comics Centrum představil novinku na svých webových stránkách. Po domluvě s americkým vydavatelem Dark Horse začnou na omezený čas zveřejňovat první kapitoly z jejich komiksového repertoáru zcela zdarma. Podmínkou je jen registrace na jejich stránkách. Číst budete moci ve formě PDF nebo listováním knihou přímo na jejich webu. Díla budou přibývat postupně, ale najdete zde určitě Hellboye, Baltimore, Pochmurný kraj a mnoho dalších. U každého titulu bude zveřejněno datum, do kdy bude ukázka dostupná.