Co byste obětovali pro to, abyste mohli žít navěky? Jakou cenu má vlastně vaše lidskost? Přesně na tyto otázky se bude snažit najít odpověď nadcházející animovaný sci-fi seriál Pantheon, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na mladou dívku jménem Maddie (Katie Chang), která to momentálně nemá v životě úplně jednoduché. Nejenže ji ve škole šikanují, ale zároveň jí nedávno zemřel vlastní otec David. Jednoho dne ji ale online kontaktuje neznámá osoba, ze které se následně překvapivě vyklube právě její táta. Ovšem ne tak úplně. Maddie zjistí, že významná společnost jménem Logorhythms Davida zajala, přičemž jeho mysl následně použila k vytvoření vyspělé umělé inteligence. 

To vše je ale součástí mnohem většího plánu a spiknutí, které začne následně ohrožovat stabilitu celého světa. Pokud budou představitelé společnosti ve svém plánu úspěšní a vytvoří ze svých mozků dokonalé „stroje“, nebude jim už nic stát v cestě. David tak ke své dceři promlouvá ze svého digitálního světa, přičemž se jí snaží co nejvíce pomáhat s jejím úkolem. V traileru se ale dočkáme dalších lidí, kteří byli digitalizováni a vloženi do cloudu. Mnozí z nich tak díky tomu mají schopnosti jako měnit svůj vzhled, běhat nadzvukovou rychlostí a létat. Upoutávka končí ukázkou konfliktu v reálném i digitálním světě, což může přerůst v plnohodnotnou světovou válku.

Tvůrcem a hlavním scenáristou seriálu se stal Craig Silverstein, který už je zodpovědný za vznik sérií jako Nikita, Terra Nova a Zvrat: Washingtonovi špioni. Dále také na scénáři pracoval sci-fi veterán Michael Taylor, jehož práce zahrnuje tituly jako Star Trek: Hluboký vesmír devět, Star Trek: Vesmírná loď Voyager a Battlestar Galactica.

V seriálu dále uslyšíme hlasy herců jako Scoot McNairy, Anika Noni Rose, Maude Apatow, Corey Stoll, Michael Kelly, Grey Griffin,SungWon Cho, Kevin Durand, Samuel Roukin a Krystina Alabado.

Oficiální premiéra je stanovená na 1. 9. 2022.