Už přes rok víme, že Netflix se nám chystá nadělit anime seriál, jenž bude adaptací známých komiksů o Scottu Pilgrimovi, které vytvořil Bryan Lee O´Malley. Mnozí z nás ale samozřejmě také s láskou vzpomínají na filmovou verzi jménem Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010), o kterou se postaral talentovaný Edgar Wright. Pokud patříte k fanouškům filmu a chystaná seriálová anime verze vás zajímá, máme pro vás báječnou zprávu. Netflix totiž nedávno zveřejnil samotné obsazení. A to se skládá ze všech hlavních hvězd Wrightova filmu.

Pokud bychom to měli upřesnit, tak se nám vrátí Michael Cera jako Scott Pilgrim, Mary Elizabeth Winstead jako Ramona Flowers, Satya Bhabha jako Matthew Patel, Kieran Culkin jako Wallace Wells, Chris Evans jako Lucas Lee, Anna Kendrick jako Stacey Pilgrim, Brie Larson jako Envy Adams, Alison Pill jako Kim Pine, Aubrey Plaza jako Julie Powers, Brandon Routh jako Todd Ingram, Jason Schwartzman jako Gideon Graves, Johnny Simmons jako Young Neil, Mark Webber jako Stephen Stills, Mae Whitman jako Roxie a Ellen Wong jako Knives Chau.

Zkrátka se nám vrací stará parta, akorát tentokrát v anime kabátku. Netflix oznámení o obsazení vydal prostřednictvím videa, na které se můžete podívat níže. 

Původní příběh vypráví o muzikantovi jménem Scott Pilgrim, který se zakouká do krásné a tajemné dívky jménem Ramona Flowers. Aby však mohli být spolu, Scott bude muset nejdřív porazit sedm jejích bývalých kluků. A pokud jste viděli filmovou adaptaci, případně četli komiksové předlohy, tak jistě víte, že to žádná sranda rozhodně nebude. Zdá se, že v chystané anime verzi od Netflixu se dočkáme stejného děje, ale ještě se necháme překvapit, co přesně pro nás tvůrci kuchtí.

Fanoušky možná také potěší, že na výrobě seriálu se podílí i výše zmíněný Edgar Wright, který bude jedním z výkonných producentů. Tuto úlohu bude také zastávat jak autor původních komiksů O´Malley, tak i filmař BenDavid Grabinski, který je například tvůrce seriálu Bojíte se tmy? (2019). Oba dva se zároveň stanou scenáristy a showrunnery celého seriálu. K režii je zatím upsaný Abel Gongora, který byl například jedním z šéfů animace seriálu Čas na dobrodružství (2010). 

K projektu je také upsaná kapela Anamanaguchi, která složila soundtrack k videohře Scott Pilgrim vs. the World: The Game. Opět se tak vrhne na zpracování hudby.

I přestože z Wrightova filmu se stala milovaná klasika, bohužel se jednalo o propadák. S rozpočtem 85 milionů dolarů nakonec film vydělal jenom bídných 49 milionů, čímž se mu i zavřely brány pro případné pokračování. Tak doufejme, že verze od Netflixu si povede o něco lépe. A že nebude dělat komiksům a filmu ostudu!

Zatím ovšem není známo, kdy se chystaného anime seriálu na streamovací platformě dočkáme.