Akce Netflix Geeked Week je v plném proudu. Dnes proběhl čtvrtý den, který byl věnován animaci. Tento den byl zatím na novinky nejbohatší. Ale to ještě není všechno. V pátek 11.6. v 17:45 můžete na youtubovém kanále Nerdfixu sledovat závěrečný den, věnovaný adaptacím videoher. Mezi nimi se objeví i Zaklínač, u kterého již zřejmě v Netflixu nepředstírají, že adaptuje knihy. 

Bylo oznámeno, že 26. srpna se na Netflixu začne vysílat anime adaptace mangy od Hiro Mashimy. Toho můžete znát například jako autora shounen mangy Fairy Tail, jejíž anime adaptace tady s námi byla 10 let a skončila v předminulém roce. Manga Edens Zero vyšla ve Weekly Shonen Magazine v roce 2018. Zatím bylo v Japonsku vydáno 15 svazků.

Příběh Edens Zero vypráví o opuštěném zábavním parku Granbell Kingdom, kde celý život žije Shiki sám obklopen jen stroji. Jednoho dne se však Rebecca a její kočičí společník Happy objeví před branami parku. Jsou prvními lidskými návštěvníky po sto letech. Mezitím co se Shiki seznamuje s novými přáteli, jeho bývalí robotičtí sousedi se chopí šance a rozdmýchají vzpouru. Když se Shikiho domov stane příliš nebezpečným, nasedne spolu s Rebeccou do její vesmírné lodi a vydá se za dobrodružstvím napříč nekonečným vesmírem.

Shinji Ishihira (Fairy Tail, Log Horizon) bude hlavním režisérem anime adaptace pod animačním studiem J. C. Staff. Yūshi Suzuki (Fairy Tail) se taktéž postará o režii, Mitsutaka Hirota (Zoids Wild, Rent-A-Girlfriend) bude dohlížet na scénář a Yurika Sako (Food Wars! The Third Plate) má na starosti design postav.

Trailer není o mnoho delší nežli teaser, který jsme mohli vidět minulý rok. Přeci jenom se nám dostalo malé ukázky animace. Můžeme si prohlédnout všechny tři hlavní postavy a konečně i seriálovou verzi zábavního parku Granbell Kingdom a jeho robotické obyvatele. Taktéž známe hlasy hlavních představitelů. Rebeccu ztvární Mikako Komatsu, Rie Kugimiya se představí jako Happy a Takuma Terashima bude v roli Shikiho.

Je to sice starší zpráva, kolem které se nedějí příliš významné věci, ale zajímavostí může být, že  Konami zveřejnilo teaser video, kde oznámilo dvě nové videohry. 3D akční RPG pro konzole a samostatné akční RPG s pohledem svrchu pro mobilní zařízení. Na detailnější informace si však budeme muset ještě počkat.