Netflix stanovil datum premiéry anime Dragon's Dogma, které bylo původně oznámeno na začátku letošního roku. Všechny epizody budou k vidění od 17. 9. Streamovací gigant bohužel ještě neprozradil na kolik dílů se můžeme těšit. Místo toho ale máme k dispozici jiné informace a první obrázky.

„Ethan se vydává zdolat draka, který mu vzal to nejdražší. S každým démonem, kterého cestou přemůže, ale ztrácí kus svojí lidskosti,“ dočteme se v oficiálním popisku seriálu, který má být temný a vzrušující. Tím máme potvrzeno, že anime sleduje příběh hry Capcomu. Hra zaujala svým dynamickým bojovým systémem.

Anime adaptace akčního RPG titulu Dragon's Dogma vzniká ve spolupráci mezi společnostmi Anima, Sublimation a David Production. Režisérem je Shinya Sugai, výkonným producentem Taiki Sakurai z Netflixu a na vše dohlížejí Hiroyuki Kobayashi a Takashi Kitahara z Capcomu, zatímco o scénář se postaral Kurasumi Sunayama, o design postav Iku Nishimura a o animace firma Sublimation.

Dragon's Dogma od Capcomu spatřilo světlo světa v roce 2012 pro PS3 a Xbox 360, vylepšená a rozšířená verze dorazila v roce 2013 pod názvem Dragon’s Dogma: Dark Arisen a postupně se dostala na PC, PS4, Xbox One a Switch. Podívejte se na cut-scénu ze hry: