Tokijské studio Ponoc oznámilo, že připravuje anime adaptaci známé dětské knížky z roku 2014, která nese název The Imaginary. Studio již vydalo první teaser trailer, na který se můžete podívat výše. Příběh původní knihy od britského autora a básníka A. F. Harrolda, kterou doplnila svými ilustracemi Emily Gravett, vypráví o dívce jménem Amanda. Jejím nejlepším kamarádem je sympatický Rodger, se kterým dívka tráví nejvíce času. Asi je ale třeba zmínit, že Rodger ve skutečnosti neexistuje, kamarád je to totiž imaginární. Ale tak co, nikdo není dokonalý.

Problém však nastane, když na scénu dorazí tajemný pan Bunting. O tom kolují zvěsti, že veškeré imaginární postavy nejen loví, ale i požírá. Dokáže ho před ním Amanda ochránit? Možná, ale zároveň hrozí, že pro jeho záchranu se s ním bude muset navždy rozloučit. Čtenáře tak čeká příběh o lásce, ztrátě a síle představivosti, přičemž něco podobného bychom měli očekávat i v nadcházející anime adaptaci. V té se však ale ještě patrně dočkáme celého města, které se výhradně skládá z imaginárních postav. Pokud vám z traileru ona animace připomíná tvorbu Hayao Miyazakiho, tak se není čemu divit. Studio Ponoc totiž založil Yoshiaki Nishimura, jeden z bývalých členů studia Ghibli, pod kterým Miyazaki pracoval. 

Režii filmu si vzal na starost Yoshiyuki Momose, další veterán ze studia Ghibli, který například pracoval jako producent a animátor na slavných filmech jako Princezna Mononoke a Cesta do fantazie. Film zatím nemá oficiální datum vydání, ale údajně bychom se ho měli dočkat někdy v létě příštího roku.