Už v říjnu tohoto roku mělo spatřit světlo světa anime adaptace jednoho z nejpopulárnějších děl Džundžiho Itó Uzumaki. U nás též známé jako Spirála. Příběhy o tom, jak jeden nevinný tvar se začne objevovat všude, a které je znakem nadpřirozeného prokletí, jenž začne většinu obyvatel maloměstečka dohánět k šílenství, jsou považovány za jednu z nejmistrnějších hororových mang.

Přesně z tohoto důvodu se očekává vysoká kvalita čtyř dílné mini-anime série, která se měla dostat do vysílání už tento říjen, jenže se tak nestane.

Tento projekt od studií Adult Swim a Production I.G. má na starost Hiroši Nagahama, o animaci se postará studio Drive. Původní datum vydání už bylo ohlášené na rok 2020, ale díky pandemické situaci došlo k prvním odkladům. Tehdy bylo aspoň upřesněné datum vydání, z toho nakonec taky sešlo, přičemž nyní se čeká na oznámení, ve kterém ohlásí další datum.

Důvodem odkladu je údajně málo času. Studio si vyžádalo více prostoru pro vylepšení kvality anime, aby produkce dosahovala takových hodnot, jež jsou hodny samotné předlohy v podobě mangy.

Nagahamova adaptace Uzumaki není jediným anime založeným na díle Džundžiho Itóa. Netflix nedávno oznámil anime antologii Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre, která bude mít premiéru příští rok.