Jelikož se Andor, chystaný seriál ze světa Star Wars, který míří na Disney+, zaměřuje na postavu Cassiana Andora v době zhruba 5 let před událostmi filmu Rogue One: Star Wars Story, daly se samozřejmě nějaké spojitosti se snímkem z roku 2016 očekávat. První plnohodnotný trailer ale ukazuje, že těch spojitostí bude poněkud více, hlavně v oblasti postav.

Velký prostor samozřejmě dostává sám Cassian, díky traileru ale s jistotou víme, že svou roli sehraje i partyzán Edrio, který se objevil nejen v Rogue One, ale i ve filmu Solo: Star Wars Story z roku 2018. V první řadě však opět uvidíme partyzánského vůdce Sawa Gerreru. Saw se poprvé objevil v animovaném seriálu Star Wars: Klonové války, nejvíc prostoru ale dostal v Rogue One, kde si ho zahrál známý herec Forest Whitaker. Ten si poté svou roli zopakoval v animovaném seriálu Star Wars: Povstalci a ve videohře Star Wars Jedi: Fallen Order a nyní je zpět, aby účinkoval i v seriálovém Andorovi.

Seriál ale není jen o postavách, které souvisí s Rogue One, a tak máme nyní k dispozici bližší pohled i na senátorku a budoucí povstaleckou vůdkyni Mon Mothmu v podání Genevieve O’Reilly, droida B2EMO, jenž patří rodině Andorů, nebo na muže jménem Luthen Rael, kterého si zahrál taktéž velmi známý herec Stellan Skarsgard. Aby toho nebylo málo, trailer ukazuje množství půvabných a neokoukaných scenérií (čtěte absenci nějaké písečné planety), trochu té nezbytné akce a navíc disponuje hutnou, místy vyloženě tísnivou atmosférou.

Jak se zdá, po vizuální a technické stránce se nemáme ani tentokrát čeho bát. Dokazuje to také nově zveřejněný plakát, na který je rovněž radost pohledět. Samozřejmě se ale nabízí otázka, jak kvalitní příběh nás čeká. Úroveň scénáře a smysluplnost vyprávění je kámen úrazu mnoha seriálů a sérií určených pro Disney+, přičemž tento čím dál častější problém se ani zdaleka nevztahuje jen na projekty se značkou Star Wars. Tak snad si Cassian Andor vybral od tvůrců lepší chvilku.

O kvalitě scénáře a o tom, jak moc trailer odráží styl výsledného produktu, se budeme moci přesvědčit 21. září/septembra 2022. Ten den se na Disney+ objeví hned tři první epizody. Další epizody budou tradičně vycházet každou středu. Dosud přitom platilo, že Andor startuje 31. srpna/augusta, takže tu máme odklad o několik týdnů.