Australský spisovatel Garth Nix vystudoval profesionální psaní na canberrské univerzitě. Jeho cesta ho však nevedla přímo ke psaní vlastních příběhů.

Vystřídal mnoho různých povolání v tomto odvětví od publicisty přes knižního redaktora až po literárního agenta. Nakonec se však v roce 2002 stal spisovatelem z povolání, kterým je i dodnes. Od této doby napsal okolo 25 knih, které byly přeložené do více jak 28 jazyků. Z jeho repertoáru můžete znát například fantasy sérii Staré království nebo sci-fi román Calusari z dětské série Akta X.

V roce 2019 vydal v Austrálii nový fantasy román s názvem Angel Mage, který čtenáře zavedl do světa, kde žijí magičtí andělé. Hodnocení samotné knihy na Good Reads není ani skvělé ani špatné. Kniha se drží na hranici 3,6 hvězdiček z 5. Tento nový román ale můžeme očekávat i u nás a dočkáme se ho celkem brzy. Angel Mage bude vydávat nakladatelství Fragment v brožovaných deskách pod českým názvem Andělský mág. A co nás vlastně v knize čeká?

"Od okamžiku, kdy se Liliath ukryla ve starém sarkofágu, uběhlo více než sto let. Přesto se nyní probouzí krásná jako dřív a její touha setkat se se svojí láskou, archandělem Palenielem, je silnější, než kdy byla. Ví, že i když je jedním z nejsilnějších andělských mágů, stačit to nebude. Bude potřebovat pomoc těch čtyř: medika Simeona, lovce pokladů Henriho, kadetky Agnez a malířky ikon Dorotey. Stanou se nástrojem jejího plánu, ať chtějí, nebo ne!"

Datum vydání fantasy románu Andělský mág je stanoveno na 24. září/septembera tohoto roku. Uvidíme, jak si bude kniha stát u českých čtenářů. Nebudeme si totiž nalhávat, že by anotace vypadala nějak extra zajímavě.