Amazon Studios ve spolupráci s Little Marvinem přicházejí s očekávanou hororovou antologií Them, jež zanedlouho nahlédne do zákulisí sousedského teroru ukrývajícího se za širokým americkým úsměvem. První série s názvem Covenant, která se zaměří na problematiku rasismu, se nedávno představila v oficiálním teaseru.

Nostalgie 50. let minulého století ve Spojených státech, zahrnuje ekonomickou prosperitu, nastupující generaci Baby boomerů, ale také období tzv. Velké migrace, jež se zapsala do světových dějin skrze miliony Afroameričanů, kteří se vydali nejen na severovýchod vstříc vidině lepší budoucnosti na předměstích amerických velkoměst. Do této skupiny patří i Emoryovi, rodina nacházející zdánlivé štěstí v bělošské čtvrti na okraji Los Angeles, kam se přestěhovala ze Severní Karolíny.

Přečtěte si také: Cestou krvavé pomsty se již brzy vydá elitní agent v akčním snímku Without Remorse z dílny Amazonu

Idylický domov ale zachvátilo hořké utrpení, když se rodina Afroameričanů stala terčem rasistických sousedů, kteří jsou pod rouškou amerického úsměvu ochotni udělat opravdu cokoliv, aby novým přistěhovalcům znepříjemnili život. Atmosféra v sousedství se s každým krokem, který členové místní komunity udělají směrem od pouhých posměšků a výhružek, dostává do čím dál temnějších a děsivější vod. Kam až je lidská krutost ochotna zajít? A existují pro ni vůbec nějaké hranice?

Na tyto otázky odpoví desetidílná první řada mrazivého seriálu Them již 9. dubna 2021, kdy se objeví na kartě streamovací platformy Amazon Prime Video. V hlavních rolích se divákům představí Deborah Ayorinde, Ashley Thomas, Shahadi Wright Joseph nebo Alison Pill. Čtveřici odvážných režisérů tvoří Nelson Cragg, Craig William Macneill, Ti West a Daniel Stamm.