Soudní proces mezi Amber Heard a Johnnym Deppem stále pokračuje, přičemž v minulém týdnu jsme si mohli vyslechnout mimo jiné svědectví Katherine Arnold a Waltera Hadady. Jedním z tvrzení Amber Heard v její protižalobě proti Deppovi je, že jejich manželské spory a rozvod ji téměř připravily o možnost zopakovat si roli Mery ve filmu Aquaman and the Lost Kingdom.

Zábavní konzultantka Katherine Arnold pro The Wrap vypověděla, že Heard byla opravdu téměř vyhozena z pokračování Aquamana. A to z důvodu negativní publicity, která se objevila kolem probíhajícího případu.

,,V únoru 2021 proběhly rozhovory o tom, že, a budu k vám upřímná, pracovní nabídka u Amber Heard nebude uplatněna. Její manažerský tým bojoval velmi tvrdě. Nakonec ji najali, ale nejen kvůli tomu, co udělal její tým, ale také proto, že se za ni postavily celebrity Jason Momoa a režisér James Wan."

Toto tvrzení by potvrzovalo to, co říká i Amber Heard. Walter Hamada, prezident DC Films pro společnost Warner Bros. Pictures, při svědectví ve prospěch Deppa však uvedl, že herečka byla skutečně pro pokračování téměř přeobsazena. Spíše než její osobní život však vinil její nedostatečnou chemii s kolegou Jasonem Momoou.

Pro The Hollywood Reporter Hamada uvedl: ,,Ti dva mezi sebou neměli moc chemie. Skutečnost je sice taková, že ve filmech není neobvyklé, když dva hlavní představitelé nemají vzájemnou chemii, a v ten moment přichází kouzlo filmu a střihu. Tedy schopnost skloubit oba herecké výkony s kouzlem skvělé hudby a s tím, jak ty kousky poskládáte dohromady. Tím můžete mezi herci tu chemii vyrobit. Když se díváte na film, vypadá to, že mezi nimi funguje skvělá chemie. Ale já prostě vím, že v průběhu postprodukce taková věc stála opravdu hodně úsilí, než jsme se k tomu dopracovali."

,,Někdy stačí postavy dát na plátně dohromady a fungují," dodal Hamada. ,,Je to přesně to, co dělá filmovou hvězdu filmovou hvězdou. Poznáte ji, když ji vidíte. Ta chemie tam ale nebyla. Tenhle film byl těžší právě proto, že mezi herci chyběla chemie."

Přečtěte si také: Aquaman a ztracené království: Nový trailer odhaluje hlavní hrozbu pro podmořskou říši

Hamada také vyvrátil hereččino tvrzení, že její role v pokračování byla rapidně snížena. Místo toho Hamada naznačil, že ,,od samého počátku vývoje" mělo být The Lost Kingdom ,,kamarádskou komedií" mezi Aquamanem (Jason Momoa) a jeho nevlastním bratrem Ormem (Patrick Wilson). Orm byl v prvním filmu vládcem Atlantidy, ale Aquaman mu ušetřil život, když na konci filmu převzal korunu.

Hamada navíc uvedl, že během natáčení pokračování nebyly s Amber Heard žádné problémy. V nadcházejícím filmu bude stále přítomna a kromě toho jí po skončení tohoto snímku končí smlouva. Pokud by studio chtělo, aby se vrátila, musela by být vyjednána smlouva nová.

Jestli se tak stane zjistíme až v budoucnu. Teď se však můžeme těšit na vydání Aquamana, který má premiéru 16. 3. 2023