Amazon to v poslední době s těmi chystanými seriálovými adaptacemi slavných videoher rozhodně dost rozjel. Nejenže je pod jeho taktovou v přípravě seriálový Fallout, který navíc už sbírá první herce, ale také se chystá vytvořit seriál na motivy legendární Mass Effect trilogie. To však není všechno. Minulý měsíc jsme se také dočkali informace o tom, že Amazon se spojuje se studiem dj2 Entertainment pro vytvoření seriálových verzí na Life is Strange: True Colors a Disco Elysium. To všechno jsou opravdu hodně ambiciózní plány, nicméně ani nyní nehodlá významná firma ubrat na plynu. Deadline nedávno informoval o tom, že Amazon se se vší pravděpodobností chystá zadaptovat do seriálové podoby i slavnou videoherní sérii God of War. 

Pokud jsou tyto informace pravdivé, tak Amazon se údajně pro tento projekt chystá spojit síly se společnostmi Sony Pictures Television a Playstation Productions. Studio už má také vyhlídnuté tři filmaře, kteří by se měli o seriál postarat. Jsou jimi Mark Fergus, Hawk Otsby a Rafe Judkins. Mark Fergus a Hawk Otsby jsou oba tvůrci úspěšného sci-fi seriálu Expanze z roku 2015, přičemž se taktéž například podíleli na tvorbě scénáře jak k vynikajícímu thrilleru Potomci lidí, tak i k marvelovce Iron Man. Rafe Judkins už s Amazonem spolupracoval, je totiž showrunnerem fantasy seriálu Kolo času, kterého jsme se dočkali již minulý rok. Zatím však ještě není známo, zda tito tři pardálové budou vykonávat přímo pozici showrunnera i pro nadcházející God of War seriál. 

Původní trilogie her byla pro vývojářskou společnost Santa Monica Studios velkým hitem. Trilogie se zaměřuje na hrozivého a opravdu pěkně namíchnutého válečníka jménem Kratos, který si proráží cestu řeckým pantheonem, aby mohl pomstít smrt své ženy a dítěte. Celá herní série zažívá v poslední době vyloženou renesanci. A to díky úspěšnému restartu série v podobě hry God of War z roku 2018, která je běžně oslavována jako jedna z nejlepších exkluzivit pro PlayStation. Kratos se v ní vydává se svým synem Atreem na daleký sever. Ale na své cestě se setká s divokými severskými bestiemi a božstvy. Pokračování God of War Ragnarök by mělo vyjít ještě letos.

Další informace o nadcházejícím projektu však zatím dostupné nejsou. Také není jasné, kterou část z celé série bude chtít Amazon zadaptovat. To se budeme muset nechat překvapit.

Ocenili byste seriálovou verzi God of War?