O snahách převést sci-fi sérii Mass Effect od studia BioWare na filmová plátna nebo televizní obrazovky jsme během let slyšeli už mnohokrát. Naposled se tak stalo letos v létě, kdy se Mac Walters z BioWare nechal slyšet, že za neúspěchem pokusu o filmové zpracování stála problematická otázka, jak převést značku Mass Effect do jiného média. Se sérií zjevně v minulosti koketoval také herec Henry Cavill, ale až nyní se možná blíží něco, co by mohlo přinést konkrétní výsledky.

Jak informuje server Deadline, Amazon Studios má mít zájem o televizní seriál Mass Effectu, který by samozřejmě rozšířil nabídku služby Amazon Prime. Podle Deadline má být již korporace blízko k uzavření dohody s vydavatelem Electronic Arts, který vlastní značku Mass Effect i studio BioWare. Pro tuto chvíli se ale bohužel jedná o nepotvrzenou informaci, takže doporučujeme ji brát s rezervou.

Nezapomínejme však na to, že Walters letos v rozhovoru pro Business Insider prohlásil, že není otázka, jestli filmová nebo seriálová adaptace Mass Effectu vznikne, ale kdy vznikne. I vývojáři z BioWare tedy zjevně s myšlenkou na film nebo seriál dlouhodobě počítají, bez ohledu na předchozí neúspěch. Kromě toho, Mass Effect zůstává minimálně na poli her silnou značkou, ať už díky vidině další hry nebo letošní a po všech směrech úspěšné remasterované trilogii s názvem Mass Effect: Legendary Edition.