Téměř dvoumiliardový Spider-Man: Bez domova zcela nepochybně patří mezi nejúspěšnější marvelovky všech dob. Však se také není čemu divit, do snímku se vrátily nejenom postavy z MCU, ale také z předchozích filmových verzí pavoučího hrdiny. Jednou z nich byl i starý dobrý padouch Doktor Octopus, který Spideymu zavařil ve druhému díle trilogie od Sama Raimiho. Ve snímku ho tak opět ztvárnil Alfred Molina, přičemž když se znovu po mnoha letech v roli padoucha objevil v jednom z oficiálních trailerů, srdce mnohých fanoušků zaplesalo.

Molina a další herci z předešlých Spideyho verzí samozřejmě museli dlouhé měsíce držet v tajnosti, že se ve filmu objeví, což mnohdy nebyl vůbec jednoduchý úkol. Vzpomeňme třeba na chudáka Andrewa Garfielda, kterého všichni bombardovali otázkami na jeho působení ve filmu poté, co s ním unikly ven fotky z natáčení. S oním „úkolem“ měl ale evidentně problém i sám Molina.

Herec totiž nějakou dobu před vydáním třetího Spider-Mana omylem prozradil, že se ve filmu skutečně do role vrátí. Patrně to bylo stále ještě v době, kdy to oficiálně nebylo stoprocentně jisté. S touto informací se pochlubil při rozhovoru s Radio Times, kdy byl mimo jiné dotázán, zda se ještě někdy do MCU jako Doktor Octopus vrátí. Herec tak sdělil následující:

,,Nemohu to potvrdit a ani vyvrátit. To je moje oficiální vyjádření. Posledně jsem se kvůli tomu dostal do pěkného maléru, protože jsem si pustil pusu na špacír. Jen tak náhodou jsem se bavil s novinářem, který se mě zeptal: ,Tak co? Jak jde film se Spider-Manem?´A já mu na to odpověděl: ,Ach, jde to skvěle. Díky.´ A pak hned den poté Variety napsal něco jako: ,Alfred Molina prozradil, že Doktor Octopus se vrací.´

,,Pak jsem musel přijímat telefonáty od Amy Pascal. Kevin Feige byl někde na červeném koberci a kdosi se ho zeptal na nějaký film od Marvelu, ovšem on byl očividně trochu úsečný a řekl: ,Zeptejte se Alfreda Moliny.´ Takže jsem se dostal do pěkný bryndy. Proto nyní ono oficiální vyjádření - Nemohu to potvrdit a ani vyvrátit.“

Pokud by se tudíž Molina ještě někdy se svou slavnou rolí vrátil do MCU, přímo od něho se to už nedozvíme. Tedy samozřejmě pokud pro to nenastane vhodný čas. 

Jeho návrat se mu ale samozřejmě náležitě vyplatil. Třetímu Spider-Manovi se celosvětově podařilo vydělat 1,9 miliard dolarů, což z něho momentálně dělá šestý komerčně nejúspěšnější film všech dob.

Na film se také vyloženě lepily samé pochvalné reakce, přičemž mnozí fanoušci jsou přesvědčení, že se jedná o nejlepší film z jinak ne úplně nejlépe přijímané čtvrté fáze MCU.