Při tvorbě komiksů se meze nekladou. I když něco vypadá jako pohádka pro děti, pohádkou to být nemusí. Abych dal příklad, určitě znáte lidi, kteří si myslí, že co je animované, je automaticky pro děti. No, pak jim pustíte South Park nebo Brickleberry a trošku jim jejich tvrzení vyvrátíte.

Abychom nechodili kolem horké kaše, americký ilustrátor a scénárista Skottie Young (Rocket: Chlupatý a nebezpečný, Rocket: Tahání za ocas) přišel s prvním dílem komiksového svazku Nesnáším Pohádkov 1: A jestli neumřela, vyšiluje dodnes, který má sice trošku dětský vizuál, ale je plný černého humoru a brutality. Do češtiny přeložil Michael Talián.

Gerda je šestiletá holčička, která uvízla v kouzelném světě jménem Pohádkov. Z tohoto světa se už celých 30 let snaží dostat zpátky do reality. Psychicky tedy vyrostla v dospělou ženu, která je ale pořád uvězněná v těle šestileté holčičky. Jediné, co má, je její muší společník Láďa a obouruční válečnická sekera, se kterými musí obstát proti slimáčím lordům, houbovým mužíkům, zombie faunům, barbarům a své Nemesis královně Mrakétě. Sama česká distribuce přirovnává tento komiks ke spojení Alenky v říši divů s Deadpoolem. Nezní to lákavě?

Komiks vydává nakladatelství CREW v českém jazyce a již teď by měl být na jejich stránkách k dostání. Do ostatních knihkupectví se podle nás také dostane. Pokud by Vás zajímala ukázka, na stránce produktu je galerie, ve které se nachází 8 stran z tohoto díla. Pro fanoušky černého a brutálního humoru nebude tento komiks krokem vedle. Jestliže stále váháte s koupí tohoto svazku, připravujeme pro Vás recenzi, která by měla co nejdříve vyjít.