Při natáčení westernu jménem Rust, ve kterém měl ztvárnit hlavní roli herec Alec Baldwin, došlo k velice nešťastné nehodě, jež skočila smrtí jedné ze členek filmového štábu. Baldwin během natáčení neúmyslně zastřelil hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou, přičemž postřelil i režiséra Joela Souzu, kterého odvezla záchranka do nemocnice v kritickém stavu. Později byl propuštěn do domácího zotavování. The Hollywood Reporter informoval o tom, že Hutchinsovou měl do nemocnice na Univerzitě v Novém Mexiku přenést vrtulník, i tak ale později teprve dvaačtyřicetiletá kameramanka bohužel zemřela. 

Oddělení šerifa v Santa Fe poslalo na místo tragédie své lidi, kteří zahájili vyšetřování. Policie tak na place začala vyslýchat svědky. A to včetně Baldwina, který je celou událostí naprosto zdevastovaný. Speciální pozornost policie si také vysloužily samotné zbraně, momentálně probíhá vyšetřování, které má zjistit, co za celou tragickou událostí přesně stálo. Na Baldwina však žádná obvinění zatím nepřišla, přičemž se zdá, že i policie se shoduje na tom, že smrt mladé kameramanky byla opravdu jen nešťastnou nehodou. Herec už má policejní výslech za sebou, ale k celé události se zatím nevyjádřil. Údajně je ale ve velice špatném psychickém stavu. Špatně celou věc nese i zbytek štábu filmu, jehož produkce se momentálně zastavila na neurčito. 

Herec použil zbraň, která měla sloužit pouze jako rekvizita, ovšem z nějakého důvodu obsahovala ostré náboje. Na další informace si tak budeme muset počkat. Takovýto incident se na filmovém place nestal poprvé, celá událost může připomínat tragické natáčení filmu Vrána, během kterého zemřel jeho hlavní představitel Brandon Lee. I toho totiž zabila ostrá kulka ze zbraně, která měla být pouhou rekvizitou. Zesnulá kameramanka teprve před pár dny zveřejnila na svém Instagramu krátké video z natáčení, ve kterém vyjádřila svou radost z toho, že během chvilek volna se může projet na koni. Bohužel se jedná o její zcela poslední příspěvek.