Jeden z nejlepších krimi thrillerů devadesátých let je bezpochyby Nelítostný souboj od legendárního Michaela Manna, ve kterém proti sobě stanuli poručík Vincent Hanna (Al Pacino) a zkušený lupič Neil McCauley (Robert De Niro). Ale i přestože je film zcela právem oslavován jako špička v žánru, žádné nominace na Oscara a Zlatý glób se nedočkal. Už nějakou dobu se také ví, že na snímek vyjde preuqel. Ovšem nikoliv filmový. Sám Michael Mann a slavná spisovatelka Meg Gardiner totiž zpracovali prequel knižní, který vyjde během letošního srpna. Je tudíž poměrně pravděpodobné, že jakmile kniha spatří světlo světa, někdo podle ní bude chtít udělat filmovou adaptaci. A výše zmíněný Al Pacino má jasno v tom, kdo by měl ztvárnit mladší verzi jeho ikonické postavy. 

Během letošního filmového festivalu Tribeca byli De Niro a Al Pacino přítomni na obnoveném uvedení Nelítostného souboje do kin, tentokrát ve 4K rozlišení. Oba dostali otázku, koho by rádi viděli ztvárnit mladší verze jejich postav. Zatímco De Niro si nebyl jistý, Al Pacino okamžitě řekl jméno Timothée Chalamet.

Mladému herci se rozjela slušná kariéra poté, co se objevil v krásném romantickém dramatu Dej mi své jméno z roku 2017. Za roli ve filmu byl dokonce nominován na Oscara v kategorii Nejlepší herec v hlavní roli. Posléze zazářil ve filmech jako Malé ženy, Král a K zemi hleď! Jeho nejčerstvější velká role je ale samozřejmě Paul Atreides z filmové adaptace legendární Duny. Do role se vrátí i pro duhou část, které se dočkáme až na podzim roku 2023.

A je nějaká šance, že bude Timothée Chalamet do role mladšího Vincenta obsazen? Možné to určitě je, z mladých hollywoodských hvězd patří herec rozhodně k těm nejvýraznějším. Šance na zfilmování nadcházejícího knižního prequelu, který jednoduše nese název Heat 2, jsou také poměrně velké. Michael Mann v minulosti prohlásil, že by se zfilmování knihy rád ujal, nevyloučil také možnost adaptovat ji v televizní seriál. Slavný režisér má zatím ale dost práce, protože natáčí životopisný film Enzo Ferrari s Adamem Driverem v hlavní roli.

Ocenili byste filmový prequel na Nelítostný souboj?