Brutální akce, tuny vystříleného olova, drsné hlášky, věkový průměr nad padesát let a u většiny aktérů stářím ochablé svaly. Tak to jsou přesně The Expendables, šílené akční filmy, které dohromady spojují ty největší legendy starých béčkových akčňáků z osmdesátých a devadesátých let minulého století. Tato novodobá akční série se od roku 2010 dočkala již tří celovečerních filmů. Tím to však nekončí, protože se nejspíše pracuje na třetím pokračování.

Náznaky o přípravách čtvrtého filmu ze série The Expendables přinesl legendární americký herec Sylvester Stallone. Ten totiž na svém instagramovém profilu zveřejnil fotku nového prstenu s následujícím vyjádřením: „Právě jsem dokončil návrh nového prstenu pro The Expendables 4. Je sice trochu těžký, ale rozhodně vám přinese nové svaly na prsty.“

Fanoušci této ulítlé série se tedy mohou již pomalu začít připravovat na další dávku brutální akce. Zatím není jasné, které akční legendy se po boku Sylvestera Stallonea postaví tentokrát. V minulosti si diváci mohli na plátnech užít například Arnolda Schwarzeneggera, Jasona Stathama, Dolpha Lundgrena, Bruce Willise, Jeana-Claude Van Damma, Chucka Norrise a další legendy starých akčních filmů.

S neznalostí přesného hereckého obsazená se samozřejmě pojí i zatím neznámý produkční tým. Podle našich předpokladů se však scénáře opět ujme sám Sylvester Stallone. Za režií by mohl stát Patrick Hughes, který režíroval například třetí díl série či akční komedii The Hitman's Bodyguard.

Trailer ke třetímu filmu ze série The Expendables

Pokud však Stallonův instagramový příspěvek naznačuje začátek pre–produkční fáze, je velice pravděpodobné, že se bližší informace dozvíme již velmi brzy. Čekání na nové podrobnosti si zatím můžete zkrátit například novým Sebevražedným oddílem, kde si Sly Stallone střihl roli King Sharka.