Netflix zanedlouho vypustí do světa snímek Za čárou (v originále Outside the Wire), akční sci-fi thriller od švédského režiséra Mikaela Håfströma. Nedávno se na internetu objevil oficiální trailer, který oproti teaseru nabízí poněkud detailnější vhled do válečné zóny protkané robotickými vojáky.

Kvůli porušení rozkazu, který dostal na svém předchozím pracovišti, je Harp (Damson Idris), pilot dronů, převelen do militarizované oblasti, kde vládne tvrdá vojenská hierarchie. Krátce po příjezdu se jeho velícím důstojníkem stává Leo (Anthony Mackie), který ani zdaleka není jako ostatní členové základny. Jeho tělesná stavba z masa a kostí je pouhá iluze skrývající arsenál světélkujících součástek, jež dohromady tvoří androidí prototyp bojového vojáka.

Přečtěte si také: Akční přestřelky nabídne sci-fi thriller Za čárou již v polovině ledna

„Abys něco skutečně změnil, musíš porušit pravidla,“ hlásá velící důstojník, jemuž i přes všechny superschopnosti chybí potřebná kreativita pro splnění jeho přísně tajné mise. Harp díky němu jako doplňující článek brzy nahlédne do infrastruktury, kterou disponuje dystopický obraz technologického pokroku. Dvojice se tak rozhodne společně podniknout kroky pro záchranu světa, což jim budou komplikovat nejen zástupy nepřátelských droidů, kteří jsou naprogramováni k nemilosrdnému zabíjení.

Nejnovější počin režiséra Plánu útěku (2013) s názvem Za čárou se na kartě Netflixu objeví již 15. ledna 2021. Diváci se tak kromě akčních scén mohou těšit také na Emily Beecham, Michaela Kelly nebo Kristinu Tonteri-Young.