„Občas musí člověk dělat děsivé věci, aby nasměroval historii správným směrem.“ Tak zní slova oficiálního traileru nadcházejícího sci-fi seriálu Evropské kmeny (v originále Tribes of Europa), který nedávno vyslal do světa Netflix. Oproti teaseru nabízí daleko komplexnější pohled na příběh, ve kterém se budou psát dějiny post-apokalyptické Evropy.

V prosinci 2029 se svět technologií najednou zbláznil. Po globální kyber-katastrofě světla zhasla a nastala tma, která uvrhla lidstvo zpátky do středověku. Principy přežití se změnily od základů, na Zemi okamžitě začalo platit pravidlo silnějšího. Díky tomu v roce 2074 vládnou evropskému kontinentu různé kmeny, které mezi sebou vedou krvavé boje o nadvládu.

Přečtěte si také: Produkce sequelu akčního sci-fi Ready Player One je oficiálně potvrzena, snímek se nachází v rané fázi vývoje

Ti, kteří si mysleli, že budou navždy žít v míru, na svém území objevili záhadnou relikvii, jejíž síla se za žádnou cenu nesmí dostat do nesprávných rukou. Do Evropy se totiž blíží velká hrozba, před níž ji může zachránit pouze tajemná kostka, jež se stala terčem nepřátelských kmenů. To spouští nemilosrdný řetězec událostí, který diváky vezme na výlet do zpustošených zákoutí evropského kontinentu, kde na každém rohu číhá nebezpečí.

Šestidílná první řada Evropských kmenů od tvůrců úspěšného seriálu Dark (2017) by se měla na kartě Netflixu objevit přesně 19. února 2021. Diváci se tak mohou těšit na dystopický zážitek plný krve, soutěživosti a násilí. V hlavních rolích se ocitnou Henriette Confurius, Oliver Masucci nebo Christopher Rygh.