Netflix se svým akčním filmem Extraction/Vyproštění slaví obrovský úspěch. Jestli jste film ještě neviděli, můžete se podívat na naší recenzi a zvážit, jestli se vám snímek trefí do vkusu nebo nikoliv. Netflix však rozhodně neusnul na vavřínech a servíruje nám další akční film, který má na úspěch navázat. Ale podaří se mu to?

„Sloužit navěky je těžší, než se zdá. Tajná skupina záhadných vojáků, kteří nikdy neumírají, chrání pod vedením bojovnice Andy (Charlize Theron) smrtelný svět už stovky let. Jednotka dostane zakázku na záchrannou misi, při které dojde k odhalení jejich nadpřirozených sil. Andy spolu s nejnovější členkou týmu Nile (Kiki Layne) musí jednotce pomoct s likvidací těch, kdo se za každou cenu snaží replikovat a prodávat jejich superschopnosti. Podle oceňovaného komiksu Grega Rucka a v režii Giny Prince-Bythewood (LÁSKA A BASKET, BEYOND THE SPOTLIGHT). OLD GUARD: NESMRTELNÍ je drsný, akcí našlapaný příběh o tom, že žít navěky je těžší, než se zdá,“ říká oficiální synopse.

Přečtěte si také: Charlize Theron ako nesmrteľná bojovníčka v komiksovke Old Guard od Netflixu

Premisa filmu nezní vůbec špatně stejně jako slavná jména, která se na filmu podílejí. Theron již v Mad Maxovi a Atomic Blonde ukázala, že akční role zvládá naprosto s přehledem a je nutné s ní v tomto oboru počítat. I v tomto traileru je bezesporu největším světlým bodem. V akčních scénách vypadá fakt dobře a věřil bych jí, že je nesmrtelná bojovnice, která si prošla staletími. Jen bych možná očekával trochu rafinovanější akční scény než pouhé zatočení sekerou nad hlavou. Ale necháme se překvapit. Je mi jasné, že Netflix nemůže ukázat všechno hned v traileru. S ostatními ukázanými aspekty to až tak růžově nevidím. Celý Andyin tým vypadá jako prosté křoví. Ani interakce s novou členkou Nile nenabízí nic, co by diváka donutila starat se o směřování příběhu. Příjemně mě však překvapil výlet do historie. Vpravdě tam nestrávíme déle nežli pár minut, ale i přesto by to mohlo být vítané osvěžení filmu.

Film vyjde na Netflixu 10. července/júla, takže se již brzy budeme moci přesvědčit o tom, jak dopadl finální produkt. Já bych mu však věštil úspěch. Přeci jen koronavirová krize dost oslabila možnou konkurenci.