Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k filmu Lucy!

Luc Besson, jeden z nejslavnějších francouzských režisérů současnosti, který nám nadělil parádní snímky jako Brutální Nikita, Leon a Pátý element, v roce 2014 uvedl svůj akčňák jménem Lucy, v němž titulní hrdinku ztvárnila Scarlett Johansson. Té se ve filmu dostane do těla tajemná substance, která podstatně zvýšila procento využití její mozkové kapacity. V rámci toho se tak Lucy stane mnohem silnější, chytřejší, rychlejší a začne si osvojovat vyloženě nadlidské dovednosti. Následně se z ní tak stává smrtící stroj, kterému téměř není rovno. Háček je však v tom, že účinky oné substance i nadále rostou, což pro ni může mít hrozivé následky.

A pokud patříte k lidem, kteří si snímek užili a rádi by se do onoho univerza ještě někdy vrátili, máme pro vás dobrou zprávu. Server Variety nedávno oznámil, že Lucy se v budoucnu dočká seriálového pokračování. 

O příběhu seriálu zatím vůbec nic nevíme, ale zdá se, že by se v něm mohl opět objevit Morgan Freeman, který v původním filmu ztvárnil profesora Samuela Normana. Herec momentálně o svém návratu pouze jedná.

Není však příliš pravděpodobné, že by se do seriálu vrátila také Scarlett Johansson. Obzvlášť kvůli tomu, že Lucy na konci filmu zmizela kamsi do časoprostoru. Ještě předtím ale vytvořila pokročilý super počítač a použila jej k předání flash disku profesoru Normanovi. Nebylo však jasné, co přesně na disku bylo. Ale pokud seriál skutečně vznikne, přičemž Freeman se do role vrátí, mohli bychom konečně dostat odpověď.

Původní film Lucy s rozpočtem 39 milionů dolarů celosvětově vydělal přes 463 milionů, což rozhodně nebyl špatný výsledek. Kritici a diváci už ale z filmu příliš nadšení nebyli. 

Na produkci seriálu se budou podílet studia EuropaCorp a Village Roadshow. Stále však nebyl sestaven žádný kreativní tým, stejně tak ani není známo, na jaké službě/stanici se posléze seriál objeví. Na odpovědi si holt budeme muset ještě počkat.

Líbila se vám Lucy? Ocenili byste seriálové pokračování?