Od včerejška až do čtvrtka probíhá v Las Vegas akce jménem CinemaCon, oficiální kongres Národní asociace vlastníků kin. Na sjezdu se tak shromáždila celá řada profesionálů z filmového průmyslu, aby zde mohli propagovat své připravované snímky. Mezi ně patří také čtvrté díly dvou slavných akčních filmových sérií, přesněji se jedná o Johna Wicka a The Expendables. Čtvrtý John Wick k nám měl původně dorazit už za měsíc, ale těsně před Vánoci se k fanouškům dostala zdrcující zpráva o tom, že premiéra se nakonec odsouvá až na 24. 3. 2023. Oficiální název filmu by mohl obsahovat slovo Hagakure, které v překladu z japonštiny znamená ,,skrytý v listí“. Děj bude přímo navazovat na šokující události, ke kterým došlo na konci třetího dílu.

Ale i přestože premiéra je ještě daleko, na CinemaCon bylo možné spatřit propagační panel, na kterém je jak Keanu Reeves, tak i název filmu. Podívat se na něj můžete níže. Jak se zdá, Johnny je zase zpátky ve formě. 

Něčeho podobného se dočkal i čtvrtý díl The Expendables, který sice ještě nemá oficiální datum premiéry, ale předpokládá se, že filmu bychom se mohli dočkat někdy na konci letošního roku. Čtyřka bude údajně posledním dílem, ve kterém se Sylvester Stallone objeví jako Barney Ross. Hlavního protagonistu filmu by měl tak ztvárnit Jason Statham, který se opět vrátí jako Lee Christmas. Sekundovat by mu měla Megan Fox, jejíž příchod do slavné série mnohé fanoušky náležitě překvapil. Ale uvidíme, jak si s tím poradí. Mezi další nováčky patří Tony Jaa, rapper 50 Cent a legendární herec Andy Garcia, který si patrně zahraje člena CIA, co naše hrdiny doprovází na misích. Tony Jaa by zas měl ztvárnit hlavního padoucha příběhu. Propagační panel z akce si můžete prohlédnout níže. 

Čtvrtého Johna Wicka opět zrežíruje Chad Stahelski, ovšem zároveň se bude jednat o první díl, na jehož scénáři nepracoval Derek Kolstad. Kromě Reevese se můžeme těšit na herce jako Laurence FishburneIan McShaneLance ReddickRina SawayamaDonnie YenShamier AndersonHiroyuki SanadaBill SkarsgårdScott AdkinsClancy Brown.

O režii čtvrtých The Expendables se postaral Scott Waugh, scénář vznikl z pera Spensera Cohena. Celá série The Expendables zaznamenala rozhodně slušný komerční úspěch. První díl vydělal vydavatelskému studiu Lionsgate 274 milionů dolarů, druhý díl přes 300 milionů a třetí 214 milionů. Tudíž je logické, že studio chce v sérii ještě pokračovat.