Jsme svědky docela zajímavé kolaborace. Americká stanice Adult Swim, která nám přinesla například Samuraje Jacka nebo Ricka a Mortyho se spojila s Crunchyrollem, streamovací službou specializující se na anime. Seriál v originále ponese jméno Kaizoku Oujo, anglicky Fena: Pirate Princess. Nebude se jednat o adaptaci mangy nebo románu, ale půjde o originální dílo, což stále není úplně obvyklé.

Přečtěte si také: Crunchyroll se pochlubil 3 miliony předplatitelů a zveřejnil nejsledovanější tituly

Zde je oficiální popis. „Seriál vypráví příběh mladé osiřelé dívky Feny Houtmanové. Fena byla vychována na ostrově, kde není neděje stát se ničím jiným, než otrokem, který bude využit a zlikvidován vojáky Britského impéria. Ale Fena je více než bezmocná sirota. Když se ozve její tajemná minulost, rozbije řetězy svých utlačovatelů. Její cíl: vytvořit novou identitu bez závazků a najít místo, kam může skutečně patřit a zjistit pravé tajemství schované za záhadným slovem Eden.“

Z traileru se taktéž dozvíme, že seriál bude zasazen do alternativního 18. století, kde budou skombinovány fantasy prvky, dobrodružství a akce. Měli bychom prozkoumat jak Evropu, tak i asijskou část světa.

Na režijní křeslo usedne Kazuto Nakazawa, který má na svědomí Samurai Champloo, Kuroko's Basketball nebo B: The Beginning. O animační složku se postará studio Production I.G, které můžete znát třeba z Psycho-Pass nebo Attack on Titan.

Příběhů o pirátech není mnoho ani v západní produkci, natožpak v té východní, takže tohle dílo si určitě rád pustím.