Jedním z nejočekávanějších filmů 5. fáze MCU je bezpochyby třetí díl Strážců Galaxie, který bude posledním dobrodružstvím sympatické bandy hrdinů pod taktovou Jamese Gunna. Už nějakou dobu víme, že ve trojce se titulní hrdinové budou muset se vší pravděpodobností postavit proti známému marvelovskému padouchovi jménem High Evolutionary (Chukwudi Iwuji), ovšem zároveň nám závěr trilogie představí ještě jednu významnou postavu.

Tou se stane Adam Warlock v podání Willa Poultera, jehož role v celkovém filmovém příběhu je zatím neznámá. Nicméně pokud bychom se podívali na jeho původní úlohu z komiksů, tak je dost možné, že ze začátku bude s výše zmíněným záporákem spolupracovat, ale následně se ke Strážcům připojí jako spojenec. Ať už to bude jakkoliv, nedávno jsme se dočkali nové fotky z filmu, na které si můžete Adama lépe prohlédnout. 

O jeho postavě nedávno promluvil také sám James Gunn, který v rozhovoru Empire prohlásil následující:

,,Rozhodně to není žádný správňák. To, co uvidíme ve filmu, je jeho dětská podoba, která se právě vynořila z kukly, a životu moc nerozumí. Je to v podstatě ještě dítě.“

Gunnova slova tak potvrzují, že třetí díl Strážců Galaxie by se měl držet Adamovy dějové linky v komiksech. V těch byl skutečně stvořen už jako dospělý, ovšem bez vědomostí o celém světě a sobě samém. Jedná se každopádně o nesmírně mocného týpka, který v komiksech je sice hrdinou, ale zároveň se domnívá, že občas účel světí prostředky. A někdy mu ta jeho touha po očištění světa od zla až příliš vleze na mozek, což má pak trochu kontraproduktivní následky. Gunn o něm zároveň prohlásil, že by mohl být pro budoucnost MCU nesmírně důležitý. Tak uvidíme, s čím vším nás vlastně Adámo překvapí. 

James Gunn taktéž fanoušky upozornil, že i když ve filmu bude opět dostatek humoru, v mnoha ohledech bude temnější. A údajně bychom si měli připravit kapesníky, protože se bude také jednat o řádně emocionální jízdu.

Samozřejmě se opět můžeme těšit na herce jako Chris Pratt, Zoe Saldaña, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Bradley Cooper a Vin Diesel.

Oficiální premiéra je stanovená na 4. 5. 2023.