Legendární režisér Michael Mann nám už příští rok představí svůj vysněný film, kterým bude životopisné drama Ferrari. A jak už je podle názvu zřejmé, zaměří se na život Enza Ferrariho, zakladatele stejnojmenné a světoznámé automobilky. Toho ve snímku ztvární sympatický Adam Driver, přičemž nedávno jsme se konečně dočkali prvních fotek, na kterých si můžeme herce v roli slavného závodníka a manažera pořádně prohlédnout. Na obě fotografie se tak můžete podívat níže.

Samotný příběh by se měl odehrávat v roce 1957, kdy pro Enza a jeho rodinu nastaly poměrně dost temné časy. On a jeho žena Laura (Penélope Cruz) čelí bankrotu celé jejich firmy, kterou před více než deseti lety vybudovali. A do toho všeho se jim začíná taky hroutit jejich manželství. 

Naděje na zlepšení se ale vyskytne v podobě nadcházejícího závodu Mille Miglia, který má celých tisíc mil přes celou Itálii. Ale je to rozhodně velký risk, který se Enzovi nemusí vyplatit.

Dále se ve snímku objeví Shailene Woodley jako Enzova milenka Lina Lardi, Patrick Dempsey jako závodník Piero Taruffi, Jack O'Connell jako další slavný závodník Peter Collins, Sarah Gadon jako Linda Christian a Gabriel Leone jako Fon De Portago. Bude se tak jednat o adaptaci knihy Enzo Ferrari – The Man and the Machine z roku 1991, kterou napsal Brock Yates.

Sám Michael Mann toužil snímek natočit už přes 20 let, tudíž lze předpokládat, že si dal opravdu velice záležet na tom, aby nám nadělil podívanou jaksepatří kvalitní. 

Na scénáři Mannovi pomáhal již zesnulý Troy Kennedy-Martin, který se v minulosti například podílel na psaní filmu Loupež po italsku z roku 2003.

Oficiální datum premiéry však zatím neznáme.