Komiksový nakladatel Comics Centrum 1. dubna/apríla spustil na svých stránkách předprodej na úžasný komiksový svazek a ne, není to aprílový žert. Jedná se o sci-fi svazek sešitů ze série A zrodí se hvězdy... od legendárního amerického scénáristy Josepha Michaela Straczynskiho (Krajina půlnočních stínů, Amazing Spiderman: Návrat) a jeho žačky Fiony Averyové (Tomb Raider, Peter Parker: Spider-Man).

A zrodí se hvězdy... je přelomovou sci-fi sérií, která "vypráví o skupině lidí, kteří získali nadpřirozené schopnosti díky ozáření v lůnech matek záhadným tělesem, které se objevilo na obloze." Příběh také ovlivnil spoustu dalších komiksů nebo seriálů. Ve svazku, který disponuje dohromady 1008 barevnými stranami, najdete kompletní sérii 24 svazků od pana Straczynskiho. Tři spin-offy této série od paní Averyové a čtyři další bonusové sešity. Dále doplňkovou galerii obálek, unikátní číslo výtisku a speciální stranu se jmény všech kupujících. To vše svázané v pevné vazbě s matným potahem a parciálním lakem. Jedná se tedy skutečně o sběratelský skvost, který by neměl chybět ve sbírce správného komiksového fajnšmekra. Tomu však nasvědčuje cenovka lehce pod hranicí 3000 Kč, tedy 105 €.

Svazek můžete předobjednat od 1.4.2020 do 17.5.2020 na stránkách Comics Centra. Je tu však jeden háček, kvůli kterému dílo nemusí vůbec vyjít. Aby na tomto projektu vydavatel neprodělal, musí se v předobjednávkách zaplatit minimálně 300 kusů. Pokud se tak nestane, svazek nevyjde a peníze budou samozřejmě vráceny zpět na účet. Jestliže se však počet objednávek splní, "backeři" by se svého kusu mohli dočkat na konci června/júna tohoto roku. Vydavatel si však vyhrazuje právo pro změnu termínu vydání. Už teď to ale s vydáním vypadá víc než nadějně. Zaujal vás tento sběratelský kousek?