S přípravami seriálových adaptací slavných videoher se v poslední době začíná přetrhávat pytel. V budoucnu se tak dočkáme seriálů na motivy herních značek jako System Shock, Fallout, Nier: Automata, God of War, Disco Elysium a Life is Strange. A nyní se do tohoto sezamu připojuje další úspěšná hra. Tou bude povedená akční adventura A Plague Tale: Innocence z roku 2019, kterou vyrobili francouzští vývojáři z Asobo Studio. Informoval o tom francouzský web Allocine, který zároveň uvedl, že chystaný seriál bude mít především v rukou právě výše zmíněné vývojářské studio Asobo. Očekává se tak, že adaptace by měla zůstat co nejvíce věrná originálu. 

A Plague Tale: Innocence vypráví pochmurný příběh o dvou sourozencích jménem Amicia a Hugo, jenž se odehrává v opravdu temném období francouzské historie. Ve 14. století se Francie musela potýkat nejenom se stále pokračující stoletou válkou, ale také nemilosrdnou morovou nákazou, která je často přezdívaná jako černá smrt. Příběh hry se tak zaměřuje na výše zmíněné sourozence, kteří musí mimo jiné prchat před hrozivou Inkvizicí. Ta chce totiž do svých pracek dostat právě malého Huga, kterému v krvi koluje tajemná a hrozivá síla. Hra se dočkala převážně pozitivního hodnocení, přičemž již brzy se dočkáme i pokračování, které ponese název A Plague Tale: Requiem.

A kdo přesně se o seriálovou adaptaci postará? Inu, jelikož se jedná o příběh z Francie, tak by bylo vhodné, kdyby se ho ujal francouzský filmař, ne? A přesně tím bude Mathieu Turi, režisér a scénárista, který má za sebou zatím dva celovečerní horory – Hostile z roku 2017 a Meandr z roku 2020. Taktéž se ale stal asistentem režie Quentinu Tarantinovi, když natáčel svůj známý snímek Hanebný pancharti. 

Další jména k projektu však zatím upsaná nejsou. Stejně tak ani není známo, kdy přesně se seriálové adaptace dočkáme. Ale nějaký ten rok to se vší pravděpodobností ještě asi potrvá.

Hráli jste A Plague Tale: Innocence?