Letos v červnu by mělo odstartovat natáčení antihrdinské MCU týmovky Thunderbolts, která by měla premiérovat v půlce léta příštího roku. Teprve nedávno se k nám ale dostala informace, nad kterou možná někteří fanoušci protočí oči v sloup. Jihokorejský scenárista a producent Lee Sung Jin poskytl rozhovor serveru Variety, kde se mluvilo hlavně o jeho nadcházejícím komediálním seriálu Ve při, který bude za týden premiérovat na Netflixu. Během rozhovoru ale přišla řeč také na Thunderbolts.

Lee následně odhalil, že se stal pro chystanou marvelovku novým scenáristou, v rámci čehož tak nahrazuje Erica Pearsona, podle jehož scénáře měl snímek vzniknout. Lee ale údajně Pearsonův scénář nepřepisuje kompletně, pouze jen v určitých částech. Otázkou ale samozřejmě je, jak dlouho na přepisování pracuje. Je možné, že Lee se na palubě antihrdinského MCU filmu nachází už nějaký ten pátek, přičemž na úpravách scénáře pracuje měsíce. Horší možnost by ale byla ta, kdyby s přepisováním začal teprve v nedávné době, protože hlavní část produkce má začít už jen za několik měsíců. 

Zajímavé ale zároveň je, že Lee už s režisérem Jakem Schreierem, který má Thundbolts natočit, spolupracoval na výše zmíněném seriálu Ve při. Schreier se zde podílel na režii určitých epizod. Taktéž stojí za to zmínit, že v seriálu jednu z hlavních rolí ztvární Steven Yeun, který se má v Thunderbolts objevit také. Zatím není známo, jaká role mu přesně padla k nohám, ale je možné, že si zahraje mocného komiksového superhrdinu jménem Sentry. Celé toto trio se tak při natáčení připravovaného MCU filmu opět shledá.

Co se hlavního týmu týče, ukážou se nám Florence Pugh jako Yelena Belova, Sebastian Stan jako Winter Soldier, David Harbour jako Red Guardian, Julia Louis-Dreyfus jako Valentina Allegra de Fontaine, Hannah John-Kamen jako Ghost, Olga Kurylenko jako Taskmaster, Wyatt Russell jako U.S. Agent a Harrsion Ford jako Thaddeus E. "Thunderbolt" Ross.

Je také možné, že Sentry se pro film stane primární hrozbou, podle serveru The Illuminerdi má být za jeho vytvoření zodpovědná Valentina Allegra de Fontaine, které se ale celá situace krapet vymkne z rukou. Na scénu tak budou muset přijít členové antihrdinského týmu, aby ho zastavili. Ale ještě si počkáme na to, co nám odhalí oficiální synopse. 

Samozřejmě neznamená, že když se začal scénář přepisovat, tak z toho automaticky bude malér. Upravovaní scénářů je koneckonců ve filmové branži běžná věc. Ale vzhledem k blížícímu se natáčení je vcelku pochopitelné, že to může u některých fanoušků vyvolat obavy.

Lee Sung Jin se každopádně jako scenárista podílel také na seriálech jako Silicon Valley (2014), Tuca & Bertie (2019) a Dave (2020).

Oficiální premiéra Thunderbolts je stanovená na 25. 7. 2024.