Asi pro nikoho nebude žádným překvapením, že seriál Hra o trůny se pro HBO stal jeden z největších a nejvýnosnějších zlatých dolů. Je tudíž jasné, že ani po jeho konci nebude chtít studio fantastickému světu G. R. R. Martina dát sbohem. V rámci toho tak vzniká hned několik spin-off projektů, které se budou převážně zabývat dobami před událostmi původního seriálu. Tím prvním bude seriál Rod draka, který bude vyprávět o starobylém a mocnému rodu Targaryenů, přičemž děj se bude odehrávat asi 200 let před událostmi první série Hry o trůny. Dobrá zpráva je, že seriálu bychom se měli dočkat ještě letos, ovšem přesné datum zatím neznáme. Hned po něm by však měl následovat další seriál, který zabrouzdá ještě mnohem hlouběji do minulosti celého Martinova světa. 

V přípravě je totiž seriál, který ponese název 10 000 lodí. Příběh se má odehrávat asi 1000 let před událostmi Hry o trůny, přičemž bude vyprávět o princezně Nymerii, která musí se svým národem Rhoynarů prchnout přes Letní moře z Essosu. A to kvůli mocné valyrisjké říši, která si ve světě zajistila dominantní postavení díky svým drakům. Princezna a její lid tak unikají do Západozemí, přesněji do království Dorn, které v té době bylo chudou a nepříliš mocnou zemí. Nymeria tak následně naváže spojenectví s Morsem Martellem, kterého si následně i vezme. Oba dva rody se tak propojí krví. Seriál nám tak představí nejen mnohé krvavé bitky, ale i politické intriky, které jsme si zamilovali z původního seriálu. 

Na konci jara minulého roku bylo oznámeno, že scénář k seriálu zpracuje Amanda Segel. Ta se například podílela na scénáři k seriálům jako Lovci zločinů, Beze stopy a Odstřelovač. Podrobnější informace o nadcházejícím seriálu zatím nemáme, ale je rozhodně možné, že se jich dočkáme ještě v průběhu nynějšího roku. Ocenili byste další seriál ze světa Hry o trůny?