Tak už je to oficiální. Na letošní akci CinemaCon se objevil i legendární režisér Ridley Scott, který zde propagoval chystané pokračování Gladiátora. Na akci také potvrdil, že chystaný snímek o slavné britské kapele Bee Gees, který vzniká pod dohledem studia Paramount, skutečně zrežíruje.

Filmař byl s projektem spojován od letošního února, kdy o pozici režiséra pouze jednal, nyní je však už stoprocentní, že se za kameru opravdu postaví. Pro známého filmaře, který letos oslaví 87. narozeniny, to bude v porovnání s jeho předchozí tvorbou velice zajímavá změna žánru. Tak se necháme překvapit, zda si s ní poradí. 

Slavné trio tvořili bratři Barry, Robin a Maurice Gibbovi, stále naživu je však už pouze jen Barry, který bude pro film zastávat úlohu výkonného producenta.

Skupina vznikla v roce 1958, svou zlatou éru ale zažila především během 70. a 80. let. Nyní je otázkou, na které období se chystaný snímek zaměří, hezky by se to ale dalo propojit s filmem Horečka sobotní noci (1977), pro který Bee Gees vytvořili soundtrackové album, do něhož patří i legendární píseň Stayin' Alive. Tak uvidíme.

K filmu, který se už připravuje mnoho let, byli v minulosti upsáni režiséři jako Kenneth Branagh (Přízraky v Benátkách), John Carney (Once) a Lorene Scafaria (Zlatokopky).

O scénář se postaral John Logan, který se Scottem pracoval na titulech jako Gladiátor (2000) a Vetřelec: Covenant (2017). Datum premiéry však zatím neznáme.