Jedno z největších překvápek roku 2022, které se týkalo filmového světa, bylo zrušení premiéry devadesátimilionové Batgirl. Představitelé Warner Bros. Discovery se snímek rozhodli hodit do koše v rámci jejich „strategického posunu vedení“ ohledně DC univerza. A to i přestože snímek už byl v podstatě dokončen.

Podobný osud hrozil i animovanému DC seriálu Batman: Caped Crusader, který měl zcela původně premiérovat na HBO Max. Nakonec ho ale zachránil Amazon, který ho ještě letos uvede na své streamovací službě Primě Video. A nyní máme na světě i první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás nepřekvapivě zavede do starého dobrého Gothamu, kde zkorumpovaní mají převahu nad počestnými, zločinců neustále přibývá a zákony dodržující občané žijí v konstantním strachu. Tragédií zocelený Bruce Wayne, který zastává úlohu netopýřího ochránce města, se tak vydává na cestu za spravedlností, k níž se připojí nečekaní spojenci od gothamské policie a radnice. Nicméně jeho hrdinské činy budou mít smrtící a nepředvídatelné důsledky.

Seriál by měl především vzdát poctu slavnému animovanému seriálu Batman: The Animated Series (1992), na kterém jste možná i vy vyrůstali. Bruce Timm, jeden z jeho tvůrců, bude také jedním z producentů. 

Kromě samotného Batmana, kterému propůjčil hlas Hamish Linklater, se také můžeme těšit na známé postavy jako Catwoman (Christina Ricci), Harley Quinn (Jamie Chung), Harvey Dent (Diedrich Bader) a mnohé další.

Dále mezi producenty ještě patří J.J. Abrams (Star Trek: Do temnoty) a Matt Reeves (The Batman). 

Na službě Prime Video od 1. 8. 2024.