Pokud se vám líbil Slunovrat (2019) od Ariho Astera a rádi byste viděli další hororovou podívanou, ve které blázniví Švédové v rámci svých tradic nechávají téct krev, můžete dát šanci chystanému titulu jménem Get Away. Studio IFC Films už vydalo oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavní hrdiny se stávají členové rodinky Smithových, která se už těší na dovolenou na malém švédském ostrově Svälta. Zneklidní je ale nepříliš přátelští obyvatelé pevniny, kteří jim radí, aby se ostrovu za každou cenu vyhýbali, zejména během festivalu Karantan. Čtyřčlenná rodinka ale nutně potřebuje strávit čas někde jinde, tvrdošíjně se proto rozhodne dostat se na ostrov trajektem. Obyvatelé ostrova je s otevřenou náručí rozhodně nepřivítají, navíc z jejich chování je zřejmé, že se chystá nějaká velká událost. Jedná se o kult? Dojde na nějakou oběť? Vše ale nabere nečekaný spád, když zjistí, že na podivném ostrově se nachází sériový vrah.

Komediální horor, ve kterém hraje Nick Frost? To je jednoznačně fajn lákadlo! Teď už jen doufat, že se film dostane také k nám. 

O režii se postaral Steffen Haars, jehož nejznámějším filmem je bezesporu jeho celovečerní debut v podobě akční komedie New Kids Turbo (2010). Film napsal sám Nick Frost, který je také spoluautorem scénáře k filmům jako Srážka s mimozemšťanem (2011) a Zuřivá salsa (2014).

Dále hrají Sebastian Croft, Aisling Bea, Jouko Ahola, Ville Virtanen, Eero Milonoff, Anitta Suikkari, Eero Virtanen a Jarmo Mäenpää.

V amerických kinech od 6. 12. 2024, na oznámení o české premiéře čekáme.