Z australských končin by k nám měla letos zamířit šíleně vyhlížející komedie jménem The Emu War, která bude (věřte nevěřte) vycházet ze skutečné události.

Ke konci roku 1932 totiž Západní Austrálie čelila přemnožení nelétavých emuů hnědých, kteří závažně škodili produkci pšenice a pustošili zemědělská pole. Místní farmáři byli natolik frustrováni, že požádali o pomoc vládu, která se nakonec rozhodla na místo poslat vojáky ze 7. baterie Královského australského dělostřelectva pod vedením G. P. W. Mereditha. Proti ptákům tak vytáhli „do boje“ se dvěma lehkými kulomety, deseti tisíci náboji a jedním automobilem. Ovšem i přestože byly zabity stovky ptáků, celá operace byla pro vojáky a farmáře spíše nakonec neúspěšná. Po této ostudě byl pak celý „konflikt“ posměšně označován jako „Válka s emuy“.

A nyní zde máme řádně šílené filmové zpracování, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat výše. 

Podle oficiálního popisu filmu se skupina vojáků musí vydat hluboko do nepřátelského území, kde na ně čeká krvavá a brutální bitva proti těm nejvíce smrtícím australským nelétavým bestiím. Major Meredith, veterán první světové války, který se stále nevyrovnal s únosem syna rukama (nebo možná křídly) krutých opeřenců, se znovu chopí zbraně proti australským nepřátelům. Armády darebných emuů, které usilují o jejich zničení, musí být zastaveny. Proto se lidské jednotky musí dostat za nepřátelské linie a zabít jejich nejvyšší vůdkyni – Královnu Emu.

Z traileru to vypadá, že nás čeká řádně bizarní pokoukání, kde nebude chybět úchylný humor, tuna nadsázky, příšerné efekty a i parodování hollywoodských válečných filmů. 

O režii se postarali australští herci a filmaři John Campbell, Lisa Fineberg a Jay Morrissey, pro všechny se bude jednat o celovečerní režijní debut.

Ve snímku se objeví herci jako Damian Callinan, Aaron Gocs, Bailey Lackas, Lachlan Macfarlane, Ethan Marrell, Luke McGregor, Ben Russell, Dane Simpson a Jessirose Streker.

Snímek do australských kin dorazil před několika dny, na VOD by mohl být uveden někdy na podzim.