Slibně vyhlížející sci-fi událost Tiché místo: První den vyjde do kin už příští týden. Jedna z prvních upoutávek odhalila, že protagonistka Sam (Lupita Nyong'o) bude u sebe mít kočičku jménem Frodo. Ano, teď už jméno hlavní hrdinky chápeme. A možná i vy jste po zhlédnutí traileru zabědovali a řekli si něco ve smyslu: ,,Ach jo, ta kočka určitě umře, že jo?“ Ať už to bude jakkoliv, Paramount zveřejnil kratičkou upoutávku, která se zaměřila právě na kočičího Froda. Podívat se na ni můžete výše.

Tvůrci tak divákovi odhalí, že na placu měli dva kočičí „herce“ se jmény Schnitzel a Nico. Sama Lupita Nyong'o odhalí, že dříve kočky neměla ráda a bála se jich (nad obojím nechápavě kroutíme hlavou), nicméně po seznámení s výše zmíněnými mícami svůj názor změnila. Budeme každopádně Frodovi držet palce, aby vyvázl bez úhony. Výhodou je, že se budeme pohybovat ve světě, ve kterém je základním pravidlem zůstat potichu, v čemž kočky excelují. Pokud tedy zrovna neťukají do věcí na stole, aby je jen tak pro nic za nic shodily, že? 

Nové Tiché místo bude každopádně prequelem, který se bude odehrávat v New Yorku v den osudné invaze smrtících mimozemšťanů s extrémně vyvinutým sluchem. Sam tak bude muset v zamořeném New Yorku spojit síly dalším protagonistou jménem Eric (Joseph Quinn), s nímž se pokusí dostat se do bezpečí. Ze starých známých se vrátí Djimon Hounsou (Krvavý diamant), který ve druhém díle Tichého místa (2020) ztvárnil vůdce malé ostrovní kolonie.

Scénář a režii si tentokrát vzal pod palec Michael Sarnoski, který v roce 2021 zabodoval se svým dramatem Pig.

Dále se můžeme těšit na herce jako Alex Wolff, Denis O'Hare, Cain Aiden, Jennifer Woodward, Jonathan Sparrow, Elijah Ungvary a Alexander John.

V českých kinech se snímek objeví 27. 6. 2024.