Někdy v budoucnu bychom se měli dočkat nového horůrku, který ponese název The Ritual. Ne, nemá to nic společného se stejnojmenným britským filmem z roku 2017, ve kterém parta kamarádů zabloudí ve švédské divočině. V tomto Rituálu si posvítíme na exorcismus.

Server Variety nyní hlásí, že k filmu se připojili dvě známé tváře, legendární Al Pacino (Klan Gucci) a britský herec Dan Stevens (Godzilla x Kong: Nové impérium). Ztvárnit by měli dva kněze, z nichž jeden zpochybňuje svou víru (Stevens) a druhý se zas vypořádává s problémy z minulosti (Al Pacino). Své neshody ale budou muset odložit stranou, aby mohli skrze náročný a nebezpečný exorcismus zachránit posedlou mladou ženu. 

Snímek by měl vycházet ze skutečné události, která se týkala Američanky Anny Ecklund, původním jménem zřejmě Emma Schmidt. Právě její případ je považován za jeden z nejznámějších amerických exorcismů, k němuž údajně došlo v desátých a posléze i dvacátých letech minulého století.

O režii se každopádně má postarat David Midell, který za sebou má nepříliš známá dramata NightLights (2014) a The Killing of Kenneth Chamberlain (2019). Na scénáři spolu s ním pracoval ještě Enrico Natale (Grounded). Na výrobu filmu bude dohlížet studio XYZ Films. 

Dále by se ještě měly ve snímku objevit herečky Ashley Greene (Stmívání) a Abigail Cowen (Winx Saga: Osud). V kinech se snímek objeví někdy během příštího roku.