Netflix se chopil úspěšné předlohy Romaina Garyho, který napsal příběh o ženě, která přežila holocaust a nyní se u moře v Itálii živí jako chůva. Tuto hlavní protagonistku v nadcházející adaptaci ztvární dvojnásobná držitelka Oscara Sophie Loren. Snímek Život před sebou (The Life Ahead) přichází s oficiálním trailerem.

Strhující sociální drama o důvěře a její ztrátě. Příběh dítěte, které se při neustálých obavách z budoucnosti stará o umírající ženu a stává se tak nositelem neokázalého, ale hlubokého humanismu. Rosa (Lorenová) se na pobřeží apeninského poloostrova začala starat o děti místních prostitutek. Toto poslání vyústí v přijetí Moma (Ibrahima Gueye), dvanáctiletého sirotka z ulice, o kterého už se jeho současný opatrovník nedokáže starat. 

Přečtěte si také: Život a smrt

Od samotného počátku se však objevují problémy s respektováním pravidel paní domu a neméně problematické je i soužití malého nováčka s ostatními svěřenci. Motivy vykořisťování a vzdoru dovedou Moma až ke krádeži a následného útěku, po kterém bude znovunastolení vzájemné důvěry téměř nadlidský úkol.

„Někdo tvrdí, že je vše dané a nic se nedá změnit,“ tak znějí úvodní slova traileru snímku Život před sebou. Opravdu není možné některé typy lidí změnit, nebo je jen zapotřebí vyvinout trochu větší úsilí k hledání správného klíče? Na tuto otázku již brzy odpoví srdceryvný příběh v režii Edoarda Pontiho, který se objeví na Netflixu již 13. listopadu 2020.