I hraní her může někdy být náležitě děsivé, ale v horůrku jménem Latency od studia Lionsgate bude ona hrůza posunuta na zcela novou úroveň. A to nejenom tu herní. Výše se každopádně můžete podívat na oficiální trailer.

Hlavní hrdinkou se stává Hana (Sasha Luss), profesionální gamerka, která trpí akutní agorafobií. Ta je jednoho dne oslovena, aby otestovala zbrusu nové a vychytané herní zařízení s umělou inteligencí, která monitoruje elektrické aktivity mozku hráče. Hana v zařízení uvidí skvělou příležitost k tomu, aby si zlepšila svůj herní zážitek. Spolu se svou nejlepší kamarádkou Jen (Alexis Ren) proto začne s touto novou technologií experimentovat, nicméně trable nastanou ve chvíli, kdy se hranice mezi realitou a Haniným podvědomím začnou rychle stírat. Na hrdinku pak začnou padat pochyby. Skutečně jí zařízení pomáhá? A nebo slouží nějaké zlověstnější síle? 

O scénář a režii se postaral filmový architekt James Croke, pro kterého je snímek celovečerním debutem. Ruskou herečku a modelku Sashu Luss můžeme dále znát také z titulů jako Valerian a město tisíce planet (2017), Anna (2019) a Rozpolcená (2022). Vypadá to na fajn nenáročnou podívanou, byť reakce od kritiků zatím bohužel příliš dobré nejsou.

Snímek v amerických kinech premiéroval minulý týden, přesněji 14. 6. 2024. Tak snad se ho eventuálně dočkáme i u nás.