Už za měsíc nám izraelská filmařka Alma Har'el nadělí slibně vyhlížející minisérii Lady in the Lake, kterou uvede služba Apple TV+, v hlavní roli se zde představí Natalie Portman (May December).

Jednat se bude o adaptaci stejnojmenné předlohy, ovšem pozor, nikoliv knihy Dáma v jezeře od Raymonda Chandlera, nýbrž románu od americké novinářky a autorky Laury Lippman, který vyšel v roce 2020.

Příběh nás zavede do amerického Baltimoru během 60. let 20. století. Hlavní hrdinkou se stává Maddie Schwarz (Portman), židovská hospodyňka, která se snaží utéct před svou tajemnou minulostí a uchytit se jako investigativní novinářka. Pak je zde ještě Cleo Johnson (Moses Ingram), matka, která se ve městě snaží prosazovat zájmy černošské komunity. Když se ale Maddie následně zaměří na záhadnou smrt Cleo, všichni kolem ní se náhle ocitnou v nebezpečí.

Alma Har'el je showrunnerkou, hlavní scenáristkou a také režisérkou. V roce 2016 zabodovala na filmovém festivalu v Karlových Varech se svým titulem LoveTrue, kde zvítězila v kategorii Nejlepší dokument. Dále je také zodpovědná za drama Honey Boy (2019).

V minisérii se dále objeví herci jako David Corenswet, Pruitt Taylor Vince, Mikey Madison, Josiah Cross, Byron Bowers a další.

Na službě Apple TV+ od 19. 7. 2024.