Už pár měsíců víme, že legendární Steven Spielberg si brousí zuby na svůj další a stále ještě nepojmenovaný film o mimozemšťanech, který do našich kin dorazí ke konci jara roku 2026. A nyní server Deadline hlásí, že kolem projektu začala kroužit první velká hvězda.

O účinkování ve filmu by měla momentálně jednat sympatická britská herečka Emily Blunt, kterou můžeme znát ze známých filmových titulů jako Na hraně zítřka (2014), Sicario: Nájemný vrah (2015) a Tiché místo (2018). Zahrála si i v loňském Oppenheimerovi (2023), za který byla nominována na Oscara. Letos jsme ji zas mohli vidět v akční komedii Kaskadér. Zatím není známo, koho přesně by herečka ve filmu ztvárnila, podle všeho by ale mělo jít o jednu z hlavních rolí. Jednalo by se tak o její vůbec první spolupráci se slavným režisérem. 

Chystaný Spielbergův film si vzalo pod palec studio Universal Pictures, scénář zas zpracoval režisérův dlouholetý spolupracovník David Koepp (Jurský park, Indiana Jones a Království křišťálové lebky). Informace o ději se i nadále drží pod pokličkou, stejně tak nevíme, kdy přesně se začne natáčet.

Už je to každopádně nějaký čas od doby, co nám Spielberg nadělil pořádné mimozemské dobrodružství. Pokud někdo nechce počítat výše zmíněné Království křišťálové lebky, tak jeho poslední vyloženě mimozemskou podívanou byla skoro 20 let stará Válka světů (2005). Jsme proto zvědaví, co pro nás slavný filmař vymyslel tentokrát.

Snímek má dorazit do kin 15. 5. 2026.