Kit Harington, představitel Jona Snowa ze Hry o trůny (2011), který se svého vlastního seriálového spin-offu zřejmě nakonec nedočká, ztvární jednu z hlavních rolí v chystaném horůrku jménem The Beast Within. Na světě už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na rodinku, která žije osamělým životem na opevněném pozemku hluboko v srdci anglické divočiny. Desetiletá dívka Willow (Caoilinn Springall) však po sérii podivných událostí začne mít o svém dosavadním životě jisté pochybnosti. Proto se jednoho dne rozhodne sledovat své rodiče, kteří se vydají na tajnou noční výpravu do hlubin prastarého lesa. Posléze se ale stane svědkem toho, jak její otec (Harington) projde strašlivou proměnou, čímž se zaplete do temného tajemství svých předků, které před ní chtěli její rodiče utajit. 

O scénář a režii se postaral Alexander J. Farrell, který má za sebou dokumenty jako Refugee (2018) a Making a Killing (2022). Na scénáři spolu s ním pracoval také Greer Ellison (Spitball).

Dále se ve snímku objeví herci jako Ashleigh Cummings, James Cosmo, Martina McClements a Ian Giles.

V amerických kinech od 26. 7. 2024, zatím není známo, zda se filmu dočkáme i u nás.