Každý fanoušek superhrdinů moc dobře ví, že první superpostavou, se kterou přišlo nakladatelství DC, byl Superman. Jak je to ale v případě konkurenčního Marvelu? Byl to Kapitán Amerika, Thor, Iron Man, nebo třeba Hulk? 

Ze všech těchto zmiňovaných je nejstarší Kapitán Amerika, který se v komiksu poprvé objevil v roce 1940. Ale ani ten nebyl tím úplně prvním superhrdinou tohoto vydavatelství.

Vše začalo u Martina Goodmana, vydavatele pulpových magazínů, jenž se v roce 1939 rozhodl expandovat na trh s komiksy. A právě proto založil novou společnost Timely Publications.

Ještě tentýž rok vyšel pod taktovkou tohoto nakladatelství první sešit nového magazínu s názvem Marvel Comics, ve kterém se objevilo několik postav se superschopnostmi. Jen dvě se však v komiksech objevují dodnes.

Tou první byl antihrdina Sub-Mariner, kterého fanoušci znají hlavně pod jménem Namor. A tou druhou zase Human Torch, jeden ze zakládajících členů Fantastické čtyřky. I když v jeho původní verzi šlo o Androida a v civilu tedy jinou postavou, než v případě dnešního Human Torcha.