Už nějakou dobu víme, že Netflix letos uvede zbrusu nový seriál jménem Kaos, ve kterém nám bude řecká mytologie představena v trochu jiném světle. Nyní streamovací služba konečně oznámila, kdy přesně k nám titul vlastně dorazí. Bude to už za dva měsíce, Kaos má na platformě premiérovat 29. 8. 2024. Na světě máme také několik nových fotek, které si můžete prohlédnout níže. Na konci článku ještě najdete již několik měsíců starou krátkou upotávku.

Jednou z hlavních postav příběhu se stává všemocný olympský král Zeus (Jeff Goldblum), který jednoho dne objeví něco šokujícího – vrásku na čele. Rázem v něm začne narůstat paranoia, přičemž se i začne domnívat, že jeho pád se blíží a všude vidí znamení zkázy. A má důvod se obávat, protože Diův někdejší přítel a nyní vězeň Prometheus připravuje plán, jak ho sesadit. 

Do toho všeho navíc jeho kdysi spolehlivý bratr Hádes (David Thewlis), bůh podsvětí, tajně ztrácí kontrolu nad svou temnou říší. Pak je tu Hera (Janet McTeer), Královna bohů, která vládne nejenom nad Zemí, ale svým vlastním a jedinečným způsobem i nad svým božským manželem. Její moc a svoboda jsou však ohroženy Diovou vzrůstající paranoiou a je nucena jednat.

A aby toho nebylo málo, tak Diův vzpurný syn Dionýsos (Nabhaan Rizwan) se zcela vymkl kontrole. Na scénu také nastoupí hrstka smrtelníků, která si zatím neuvědomuje, nakolik velkou roli bude hrát při záchraně světa. 

Těšit se můžeme i na další známé postavy řecké mytologie, představí se nám například Orfeus (Killian Scott), Théseus (Daniel Lawrence Taylor), Medúsa (Debi Mazar) a mnozí další.

Tvůrkyní a hlavní scenáristkou se stala Charlie Covell, která psala pro slavný seriál The End of the F***ing World (2017). O režii jednotlivých epizod se postarali Georgi Banks-Davies a Runyararo Mapfumo.