Chystaný seriálový prequel Dextera (2006), který ponese název Dexter: Original Sin, rozšiřuje své obsazení. Tentokrát však nehlásí návrat žádná stará známá postava, k chystané sérii se připojuje nováček.

Server Variety hlásí, že si v titulu zahraje Patrick Dempsey, známý americký herec, jehož můžeme znát z filmových titulů jako Vřískot 3 (2000), Kouzelná romance (2007) a Dítě Bridget Jonesové (2016), pak samozřejmě i ze seriálu Chirurgové (2005), za který byl dvakrát nominován na Zlatý glób.

V seriálovém Dexterovi by si měl zahrát Aarona Spencera, kapitána policejního oddělení vražd v Miami, který se už celá desetiletí zná s Harrym Morganem (Christian Slater), Dexterovým nevlastním otcem. Nakolik podstatná Dempseyho úloha bude v příběhu, se necháme překvapit, o epizodní roli každopádně nepůjde. 

Co se týče dalších postav, titulního sériového vrahouna, který likviduje pouze padouchy, si zahraje Patrick Gibson (Světlo a stíny). Dále se nám představí Molly Brown jako Debra Morgan, James Martinez jako Angel Batista, Christina Milian jako Maria LaGuerta, Alex Shimizu jako Vince Masuka a Reno Wilson jako Bobby Watt.

Děj bude zasazen do roku 1991, kdy Dexter ze studentského života míří na dráhu mstícího se sériového vraha. Když však své krvežíznivé tužby nedokáže dále ignorovat, bude se muset naučit usměrnit svou vnitřní temnotu. Pod vedením svého otce Harryho tak přijme kodex, který mu pomůže najít a zabít ty, co si zaslouží ze společnosti zmizet, aniž by se dostal pod radar ochránců zákona. Pro mladého Dextera to bude zajímavá výzva, protože právě nastupuje na stáž v laborce na policejním oddělení v Miami.

Natáčení momentálně probíhá v Miami, úlohy showrunnera a hlavního scenáristy se opět ujal Clyde Phillips, režii si vzal pod palec Michael Lehmann (Smrtící atrakce).

K projektu je také upsán Michael C. Hall, původní představitel Dextera, který působí jako výkonný producent. Zatím není známo, kdy přesně se desetidílné série dočkáme.