Britský elegán Hugh Grant kdysi býval ikonou především romantických komedií jako Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994), Notting Hill (1999) nebo Láska nebeská (2003), kde hrál především samé okouzlující sympaťáky. V posledních letech se ale objevuje čím dál častěji i v záporných rolích. A my si vůbec nestěžujeme, protože mu většinou jdou skvěle. Padoucha si zahraje i v nadcházejícím horůrku jménem Heretic od studia A24, který má na světě nový trailer. Podívat se na něj můžete výše.

I přestože nám toho zas až tolik neřekne, už nějakou dobu víme, o čem film vlastně bude. Příběh se zaměří na dvojici mladých věřících žen (Sophie Thatcher a Chloe East), které jednoho dne zaklepou na špatné dveře. Otevře jim na první pohled milý a neškodný pan Reed (Grant), který je s radostí vpustí dovnitř. Jakmile se ale za dvojicí dveře zavřou, rázem se ocitnou v nebezpečné pasti. Ďábelský pan Reed pro ně totiž připravuje smrticí hru na kočku a myš, ze které ani jedna z žen nemusí vyjít se zdravou kůží. 

O scénář a režii se postarali Scott Beck a Bryan Woods, kteří se podíleli na scénáři k povedenému filmu Tiché místo (2018) od Johna Krasinskiho. Dále napsali horory jako Haunt (2019) a Kostlivec (2023). Oba také napsali a natočili sci-fi 65 (2023) s Adamem Driverem v hlavní roli.

Dále by se ve filmu měli ještě objevit herci jako River Codack, Elle McKinnon, Carolyn Adair, Stephanie Lavigne a Elle Young.

V amerických kinech od 15. 11. 2024, datum české premiéry zatím stále ještě neznáme.